aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠροβλημάτισε η Αγγλία στην πρόβα τζενεράλε πριν το Euro (vid)

Προβλημάτισε η Αγγλία στην πρόβα τζενεράλε πριν το Euro (vid)

Η Αγγλία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το Euro 2020 με τη νίκη 1-0 επί της Ρουμανίας στο ”The Riverside” του Μίντλεσμπρο, με την εικόνα της, ωστόσο, να προβληματίζει ενόψει της πρεμιέρας με την Κροατία την άλλη Κυριακή (13/06, 16:00).

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πάντως, έκανε δέκα αλλαγές σε σχέση με το -επίσης νικηφόρο- ματς απέναντι στην Αυστρία, με αρκετούς παίκτες να μη λογίζονται ως βασικοί. Ο Μάρκους Ράσφορντ, χαρακτηριστικά, ήταν αρχηγός μιας σχετικά άπειρης 11άδας, με τον Χάρι Κέιν να ξεκουράζεται.

Η Αγγλία προσπάθησε στα πρώτα 45′ του αγώνα να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά δύο φορές η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, πρώτα με τον Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν και μετά με τον Τζέιντον Σάντσο.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ήρθε από τον πάγκο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, δείχνοντας ότι μπορεί και να είναι έτοιμος σε μια βδομάδα, με τους οικοδεσπότες, τελικά, να φτάνουν στο γκολ στο 68′ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι -που κέρδισε ο Τζακ Γκρίλις- του Ράσφορντ.

Με 12 λεπτά να απομείνουν για τη λήξη, η Αγγλία κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αφού ο Κάλβερτ-Λιούιν ανατράπηκε από τον Βλαντ Κίρικες. Ο Χέντερσον ανέλαβε την ευθύνη, αλλά είδε τον Φλόριν Νίτσα να αποκρούει.

Όλη η προσοχή της Αγγλίας στρέφεται τώρα στην Κροατία, με τον Σάουθγκεϊτ να έχει μία ολόκληρη εβδομάδα, για να προβληματιστεί σχετικά με την εικόνα της ομάδας και την 11άδα που θα «κατεβάσει».


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ