aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρόβλημα τελευταίας στιγμής στην ΑΕΛ, μέσα ο Ντόσα

Πρόβλημα τελευταίας στιγμής στην ΑΕΛ, μέσα ο Ντόσα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία της η ΑΕΛ για τον αυριανό αγώνα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (19:00). Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, το οποίο θα προσθέσει περισσότερη δυναμική στην ομάδα της Λεμεσού σε περίπτωση επιτυχίας.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ ετοιμάζει αλλαγές, με αυτή στη θέση του τερματοφύλακα να είναι υποχρεωτική, καθώς είναι οριστική η απουσία του Βοζίνια, ο οποίος ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και από εβδομάδας θα διαφανεί αν θα επανέλθει στο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την Πάφος FC. Επίσης, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Αντάμοβιτς, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Πρόσεκ θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην αρχική ενδεκάδα, όπως όλα δείχνουν, θα χωρέσει για πρώτη φορά και ο Ρούβεν Χουράδο, ο οποίος έχει σκοράρει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον Ερμή και τη Δόξα. Στις δύο αυτές αναμετρήσεις ο Νέστορας Μυτίδης βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης, αλλά τα δύο γκολ του Ισπανού συμπαίκτη του τον οδηγούν πιθανότατα εκτός ενδεκάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Γκαθτανιάγα είναι έτοιμος και πιο έμπειρος και θα πάρει τη θέση του Σέρβου, μαζί με τον Ζντραφκόφσκι στο κέντρο. Ο δεύτερος κουβαλάει δύο πολύ καλές εμφανίσεις στα ισάριθμα ματς που ήταν βασικός, με αρκετή μάλιστα δραστηριότητα.

Από την απόδοση και σταθερότητα των μέσων θα εξαρτηθούν πολλά, όμως σε ένα τέτοιο παιχνίδι η τύχη του θα κριθεί από τη συνολική εμφάνιση της ομάδας και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η άμυνα, πώς θα διαχειριστούν τους ανοικτούς διαδρόμους οι επιθετικοί της και πόση σταθερότητα θα έχει γενικά η ΑΕΛ, σε μια δύσκολη έδρα. Για τον Ντούσαν Κέρκεζ και τους ποδοσφαιριστές του θα είναι πολύ δύσκολες εξετάσεις. Θα είναι το πρώτο ντέρμπι της περιόδου και φυσικά με πολύ πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας απ’ ό,τι στα πρώτα δύο παιχνίδια. Θα διαπιστωθούν οι αντοχές της ομάδας, η ποιότητα και η δυναμική που θα καταθέσει στην πρώτη δύσκολη έξοδό της.

Την αποστολή απαρτίζουν οι πιο κάτω: Πάτρικ Προσεκ, Αντρέας Κεραυνός, Χάρης Κυριάκου, Νίλς Τεϊσέιρα, Ανδρέας Αβραάμ, Χρίστος Γουίλερ, Αντρέ Τεϊσέιρα, Κέβιν Λαφράνς, Ντόσα Ζούνιορ, Γιόν Γκαθτανιάγα, Νταβόρ Ζντραφσκόφσκι, Λεάντρο Σίλβα, Χουάν Ρομάν, Άλεξ ντα Σίλβα, Μάνουελ Τόρες, Ντάνι Μπενίτεθ, Κίρε Μαρκόσκι, Ρούβεν Χουράδο, Νέστορας Μυτίδης, Αντρέας Μακρής, Μομτσίλο Ράσο.

Το πολύ 500 στην εξέδρα

Υπό άλλες περιστάσεις, για ένα τέτοιο παιχνίδι όπως το αυριανό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση θα γινόταν αναφορά για ξεσηκωμό των οπαδών της ΑΕΛ, ωστόσο, με τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν αναμένεται πως θα βρεθούν εκεί περισσότεροι από 500 φίλοι της. Είναι και το θέμα με την Κάρτα Φιλάθλου, αλλά και το εργάσιμο της ημέρας. Την ελπίδα να επιστρέψει ο κόσμος της ΑΕΛ στο γήπεδο την κρατάει στα πόδια της πολύ πιθανό και η ίδια η ομάδα. Οι επιτυχίες των ποδοσφαιριστών και η θέση στην οποία θα βρίσκεται τις επόμενες αγωνιστικές ίσως προσθέσουν και άλλο αριθμό οπαδών της ΑΕΛ στο γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ