aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠροβάδισμα με «σκιές» για Μπριζ

Προβάδισμα με «σκιές» για Μπριζ

Η Μπριζ νίκησε 1-0 τη Λίντσερ στην Αυστρία με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς στο Βέλγιο την επόμενη εβδομάδα.

Ο Βάνακεν έκανε το 1-0 στο 10’ με τον Ομέντα που το κέρδισε να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, με τους Αυστριακούς να είναι σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και να έχουν και δύο δοκάρια και τους δευτεραθλητές Βελγίου να χάνουν ευκαιρίες στην επανάληψη.

Οι Αυστριακοί μπήκαν «φουριόζοι» και έχασαν τρεις ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Όμως, σε μία αντεπίθεση στο 10’, ο Οπέντα δέχτηκε τη μακρινή μπαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή της Λίντσερ από θέση οφσάιντ, κάτι που δεν είδε στο VAR ο Μαρτσίνιακ, ο Νιγηριανός ανατράπηκε από τον Τράουνερ και το πέναλτι που δόθηκε, εκτέλεσε εύστοχα ο Βάνακεν και έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να «πολιορκούν» την εστία του Μινιολέ και έχαναν ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το αυτοδοκάρι της Μπριζ στο 43’ για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 0-1.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχαμε αλλαγή σκηνικού με τους «μπριζουά» να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες στο 49’ με το τετ α τετ του Οπέντα και στο 52’με τον Βόρμερ. Οι Αυστριακοί ισορρόπησαν ξανά στη συνέχεια και δημιούργησαν τρεις καλές ευκαιρίες στη βελγική εστία με τους Τράινερ και Πόγκατετζ. Ο Οπέντα απάντησε στο 65’για τους δευτεραθλητές Βελγίου.

Σιγά σιγά, ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και τη Λίντσερ να έχει μία άκαρπη υπεροχή και να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ριτς έχασε στο 81’ μια ευκαιρία για την Μπριζ, που ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, με τον Οτουμπάνι να έχει ένα δυνατό βολέ μόλις έξω στο 94’ για τη Λίντσερ και το ματς να ολοκληρώνεται στο 0-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ