aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠροβάδισμα για Γιουβέντους και Σεβίλλη! (vids)

Προβάδισμα για Γιουβέντους και Σεβίλλη! (vids)

Δύο αλλαγές του Μαξ Αλέγκρι έκριναν τον αγώνα στο «Ντραγκάο» κι έδωσαν τη νίκη στη Γιουβέντους με 2-0 απέναντι στην Πόρτο, καθιστώντας τη ρεβάνς της 14ης Μαρτίου στο Τορίνο τυπική διαδικασία.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έπαιξε με τον αέρα της καλύτερης ομάδας, ήταν ανώτερη και είχε ευκαιρίες, όμως η βλακώδης αποβολή του Άλεξ Τέγες στο 27ο λεπτό, όταν δέχθηκε δύο κίτρινες σε ένα λεπτό (!) για ισάριθμα σκληρά μαρκαρίσματα (σε Κουαδράδο και Λιχστάινερ), άλλαξε τις ισορροπίες.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι «Δράκοι» οπισθοχώρησαν και η «βέκια σινιόρα» βρέθηκε συνεχώς στην επίθεση. Στο 39΄ ο Κασίγιας έκανε φανταστική επέμβαση σε σουτ του Ιγκουαΐν, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η βολίδα του Ντιμπάλα βρήκε με πάταγο το αριστερό δοκάρι της Πόρτο.

Στο 47΄ ακυρώθηκε (καθ΄ υπόδειξη του βοηθού) κανονικό γκολ του Ντιμπάλα, στο 66΄ τεχνικό σουτ του Ιγκουαΐν έφυγε μόλις άουτ, αλλά στο 72΄ ο νεαρός Κροάτης Μάρκο Πιάτσα, που είχε μπει στο παιχνίδι πέντε λεπτά νωρίτερα, άνοιξε το σκορ.

Πριν η Πόρτο συνέλθει η Γιουβέντους διπλασίασε, καθώς στο 74΄ ο Ντάνι Άλβες, που είχε αντικαταστήσει τον Λιχστάινερ δευτερόλεπτα πριν, σκόραρε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα!

Ελαφρύ προβάδισμα η Σεβίλλη!

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Σεβίλλη, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Λέστερ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Το γκολ του Τζέιμι Βάρντι στο 73΄ (το πρώτο του στο Champions League) ίσως να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ρεβάνς του «Κινγκ Πάουερ», που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου.

Οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν με 2-0, χάρις στα τέρματα των Σαράμπια (25΄) και Κορέα (62΄), είχαν χαμένο πέναλτι με τον τελευταίο στο 13΄ (απόκρουσε ο Σμάιχελ) κι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ