aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρωτιά «Μπάρτσα» στο πάρτι του Μέσι, λύτρωσε την Λίβερπουλ ο Λόβρεν (vids)

Πρωτιά «Μπάρτσα» στο πάρτι του Μέσι, λύτρωσε την Λίβερπουλ ο Λόβρεν (vids)

Το 700ό ματς του Λιονέλ Μέσι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα συνδυάστηκε με την πρόκριση των Καταλανών στους «16» του Champions League και, μάλιστα, ως πρώτοι από τον 6ο όμιλο.

Απίστευτη πρόκριση πήρε και η Λειψία, παρά το 2-2 με την Μπενφίκα, η οποία κυριολεκτικά «αυτοκτόνησε» μιας και μέχρι το 89΄ είχε το προβάδισμα με 0-2!. Το «πάνω χέρι» για την πρόκριση από το 8ο γκρουπ έχει, πλέον, ο Άγιαξ που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λιλ (2-0), ενώ η Λίβερπουλ απέτυχε να «τσεκάρει» το «εισιτήριο», μετά το 1-1 με τη Νάπολι.

Ο Μέσι γιόρτασε με γκολ την 700ή συμμετοχή του στην «Μπαρτσα», έδωσε την ασίστ στο πρώτο του Σουάρες και η ομάδα του Βαλβέρδε με το 3-1 επί της Ντόρτμουντ μπήκε στο τιμ των ομάδων που έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, που έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει και την «Χρυσή Μπάλα» την ερχόμενη Δευτέρα (2/12), έκανε ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος που σκοράρει απέναντι σε 34 διαφορετικές ομάδες στο Champions League (ακολουθούν οι Ρονάλντο και Ραούλ που βρήκαν δίχτυα απέναντι σε 33). Παρά την ήττα τους οι Γερμανοί παραμένουν γερά στο… κόλπο της πρόκρισης.

5ος Όμιλος

Η Νάπολι πήρε την ισοπαλία μέσα στο «Ανφιλντ» με 1-1 και θεωρητικά έχει το ευκολότερο έργο στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου, αφού υποδέχεται την Γκενκ, την ώρα που η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ θα παίζει τελικό με την Σάλτσμπουργκ που επικράτησε στο Βέλγιο με 4-1 και τώρα θέλει μόνο νίκη απέναντι στην αγγλική ομάδα για να προκριθεί. Ο Μέρτενς άνοιξε το σκορ απέναντι σε μια νωθρή Λίβερπουλ, που ισοφάρισε με τον Λόβρεν στο 65’.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σάλτσμπουργκ καθάρισε το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Αφού στο 38’ η Γκενκ δεν μπόρεσε ν’ ανοίξει το σκορ, με τον Κορονέλ, να σταματά τον Πάιντσιλ, ήρθαν δύο γκολ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για να οδηγήσουν στο σπουδαίο διπλό τους Αυστριακούς. Στο 43’ ο Ντάκα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ασταθή επέμβαση του Κούτσκε σε σουτ του Σζόμποσλάι. Δύο λεπτά μετά, ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μβέπου που έβγαλε δεξιά την μπάλα στον Μιναμίνο και αυτός με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-2 στο 45’.

Η Σάλτσμπουργκ δεν είχε πρόβλημα ν’ ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, λίγο μετά τα μισά της επανάληψης, με τον Χβανγκ να αξιοποιεί την ασίστ του Χάαλαντ για το 0-3. Ο Σαμάτα στο 85’ έκανε το 1-3, αλλά στο 87’ οι Αυστριακοί σημείωσαν ένα ακόμα με τον Χάαλαντ για να διαμορφωθεί το τελικό 1-4.

Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1 (65′ Λόβρεν / 21′ Μέρτενς)

Γκενκ – Σάλτσμπουργκ 1-4 (85′ Σαμάτα / 44′ Ντάκα, 45′ Μιναμίνο, 70′ Χουάνγκ, 87′ Χάαλαντ)

Η βαθμολογία:
Λίβερπουλ 10
Νάπολι 9
Σάλτσμπουργκ 7
Γκενκ 1

Η επόμενη αγωνιστική:
Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ
Νάπολι – Γκενκ

6ος Όμιλος

Ένα μέτωπο έκλεισε, αλλά ένα ακόμη μένει ορθάνοιχτο στον έκτο όμιλο του Champions League. Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση νικώντας άνετα την Ντόρτμουντ με 3-1 στο «Καμπ Νου» με τον Λιονέλ Μέσι να έχει ένα γκολ και δύο ασίστ στην 700η συμμετοχή του με την ομάδα.

Η Ίντερ πέρασε με 3-1 από την Πράγμα απέναντι στην Σλάβια με τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Ρομέλου Λουκάκου να κάνουν θαύματα και έτσι ισοβαθμεί με την Μπορούσια στην δεύτερη θέση. Οι «νερατζούρι» με νίκη επί της «Μπάρτσα» στο Μιλάνο θα είναι σίγουρα στους «16», ενώ οι Βεστφαλοί, που υποδέχονται την Σλάβια, χρειάζονται πλέον καλύτερο αποτέλεσμα από την Ίντερ για να μην περιοριστούν στην «μεταπήδηση» στο Europa League.

Μπαρτσελόνα-Ντόρτμουντ 3-1 (29’ Σουάρες, 33’ Μέσι, 67’ Γκριζμάν-78’ Σάντσο)

Σλάβια Πράγας-Ίντερ 1-3 (37’ πεν. Σούτσεκ-20’, 88’ Λαουτάρο, 80’ Λουκάκου)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Μπαρτσελόνα 11 (7-3)
2. Ίντερ 7 (7-5)
3. Ντόρτμουντ 7 (6-7)
4. Σλάβια Πράγας 2 (3-8)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):
Ίντερ-Μπαρτσελόνα (22:00)
Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας (22:00)

7ος Όμιλος

Τη νίκη με 2-0 που της δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του φετινού Champions League, στην Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα, πήρε σήμερα η Ζενίτ κερδίζοντας με 2-0 τη Λιόν στο… εναρκτήριο παιχνίδι του έβδομου ομίλου!

Η ομάδα του Σεργκέι Σέμακ είχε δοκάρι στο 0-0 με τον Αζμούν, προηγήθηκε με κεφαλιά του Τζούμπα, που έφτασε τα οκτώ γκολ σε 18 εμφανίσεις στη φάση των ομίλων, ενώ ο Οζντόεφ «σφράγισε» το τελικό 2-0, στο 84ο λεπτό του ματς, με τη βοήθεια και του Μαρσέλο. Αντιθέτως, οι «λιονέ», που χωρίς τα τέσσερα γκολ του πόντος Ντεπάι ήταν… ακίνδυνοι, υστερούν πλέον στην ισοβαθμία με το νυν αντίπαλό τους.

Μετά από ένα απίστευτο ματς, που ολοκληρώθηκε με… δέκα λεπτά καθυστερήσεις, Λειψία και Μπενφίκα ήρθαν ισόπαλες 2-2 στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα», με την πρώτη να περνάει στους «16» του Champions League και τη δεύτερη να ποντάρει… πάνω της.

Οι γηπεδούχοι εξασφάλιζαν την πρόκρισή τους από τον έβδομο όμιλο αν δεν έχαναν απόψε, ωστόσο ο Πίζι άνοιξε το δρόμο για την ομάδα του, σκοράροντας στο 20’, ενώ είχε και δοκάρι στο 44ο λεπτό. Για να έρθει ο Βινίσιους και με το παρθενικό του τέρμα στη διοργάνωση να «σφραγίσει» το «διπλό», λίγο πριν τη μία ώρα παιχνιδιού.

Κι ενώ όλα έδειχναν «διπλό», ανέλαβε δράση ο Φόρσμπεργκ μειώνοντας με πέναλτι στο 90’ και φέρνοντας… τούμπα το ματς, με δυνατή κεφαλιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην απόδοση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, με τον Έλληνα γκολκίπερ να λέει «όχι», όποτε έπρεπε να επέμβει, επαληθεύοντας τη στατιστική που ήθελε τη Μπενφίκα να είναι αήττητη με 20 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 24 αγώνες του Champions League που προηγήθηκε στο ημίχρονο!

Πλέον, οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Ζενίτ, για να περάσουν στην επόμενη φάση, αλλά την ίδια ώρα να μην χάσει από την Λιόν η Λειψία, που προκρίνεται και με ισοπαλία.

Ζενίτ – Λιόν 2-0 (42′ Τζιούμπα, 84′ Οζντόεφ)

Λειψία – Μπενφίκα 2-2 (90+1, 90+5 Φόρσμπεργκ / 20′ Πίζι, 59′ Βινίσιους)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. Λειψία (8-6) 10
2. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (7-6) 7
3. Λιόν (7-6) 7
4. Μπενφίκα (7-11) 4

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):
Λιόν-Λειψία (22:00)
Μπενφίκα-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (22:00)

8ος Όμιλος

Βαλένθια και Τσέλσι ήθελαν τη νίκη για να προκριθούν στους «16» του Champions League, ωστόσο, είναι υποχρεωμένες να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική (6η) για να μάθουν σε ποια διοργάνωση θα συνεχίσουν μετά τη σημερινή ισοπαλία (2-2) στο «Μεστάγια».

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς που έχουν γίνει έως τώρα στη διοργάνωση, οι Ισπανοί προηγήθηκαν, αλλά οι Λονδρέζοι κατάφεραν να γυρίσουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να προηγηθούν με 2-1.

Ο Παρέχο έχασε πέναλτι για τους γηπεδούχους (μεγάλη απόκρουση του Κέπα), παρ΄ όλα αυτά ο Βας με ένα πάρα πολύ τυχερό γκολ «έσωσε την παρτίδα» για το συγκρότημα του Θελάδες, που υπερτερεί των «μπλε» σε περίπτωση ισοβαθμίας (οι δύο ομάδες έχουν από 8 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές).

Το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης δεν άφησε ο ‘Αγιαξ στη Λιλ, επικρατώντας στη Γαλλία με 2-0 και πήρε… κεφάλι στον 8ο όμιλο.

Μόλις στο 2’ έπειτα από έξοχη συνεργασία Ζίγεκ και Τάντιτς, ο Μαροκινός με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ, δείχνοντας ότι οι Ολλανδοί θα έχουν ένα εύκολο βράδυ.

Τελικά, δεν συνέβη ακριβώς έτσι, καθώς η Λιλ στο 30’ με τον Μπαμπά και στο 50’ με τον Ικονέ έχασε ευκαιρίες σε κενή εστία για να κάνει το 1-1 και να θέσει νέα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Ο Άγιαξ, όμως, δεν μπορούσε να μην τιμωρήσει τη φλυαρία των Γάλλων και στο 59’ από σέντρα του Ζίγεκ, ο Πρόμες με ωραίο τσίμπημα της μπάλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Βαλένθια – Τσέλσι 2-2 (39′ Σολέρ, 82′ Βας / 41′ Κόβασιτς, 53′ Πούλισιτς)

Λιλ – Άγιαξ 0-2 (2′ Zίγιεχ, 59′ Πρόμες)

Η βαθμολογία:
1. Άγιαξ 10 (12-5)
2. Βαλένθια 8 (8-7)
3. Τσέλσι 8 (9-8)
4. Λιλ 1 (3-12)

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (10/12):
Άγιαξ-Βαλένθια (22:00)
Τσέλσι-Λιλ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ