aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρώτη συνάντηση για μετεγγραφές

Πρώτη συνάντηση για μετεγγραφές

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι ξεκάθαρο από τα στατιστικά πως, η άμυνα και γενικότερα ο ανασταλτικός μηχανισμός της ΑΕΛ είναι τα δυνατά της «όπλα», αλλά για να έχει πιο πολλή ουσία το παιχνίδι της επιβάλλεται να βελτιώσει τη δραστηριότητα και αποτελεσματικότητά της στην επίθεση. Είναι σίγουρο πως, προγραμματίζονται κινήσεις ενίσχυσης μεσοεπιθετικά και ήδη ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους, για τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται αρχές Δεκεμβρίου.

Ένα από τα προνόμια της τεχνικής ηγεσίας, είναι η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έδωσε σε όλους ευκαιρίες, ανακατεύοντας την τράπουλα και περιμένει ανάλογη ανταπόκριση από τους ποδοσφαιριστές του. Για παράδειγμα, στα τελευταία παιχνίδια η ΑΕΛ κέρδισε τον Γουίλερ, που κάλυψε άψογα τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά και τον Αβραάμ ως ακραίο επιθετικό και μπορεί να βοηθήσει με την ποιότητά του.

Στο φιλικό με την Πάφος FC, χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός μπακ ο Μιτρέα. Επανέρχεται και ο Ζούνιορ, ενώ καλά στοιχεία ως κεντρικός μπακ έδειξε και ο Τεϊσέιρα. Στην άμυνα υπάρχουν επιλογές και μπορεί να δοκιμάσει διάφορες επιλογές ο Μπαλταζάρ. Πιο λίγες, όμως, είναι οι επιλογές στη μεσαία και επιθετική γραμμή. Ο Φιντέλις με τον Σοάρες αποτελούν ένα δυνατό δίδυμο, όμως εκεί που υστερεί η ομάδα είναι δημιουργικά. Ο πρώτος κερδίζει τις εντυπώσεις και όσο διατηρείται στο αρχικό σχήμα, γίνεται όλο και καλύτερος.

Πρόκειται για αξιόπιστη μονάδα, που ικανοποιεί τις ανάγκες της ΑΕΛ.  Αναμένεται πως στη συνέχεια θα ανέβουν και οι Σίλβα και Ρεζέντε για να βοηθήσουν περισσότερο. Αναμένεται πως και οι ακραίοι επιθετικοί, πέραν του Αβραάμ θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Οι Αλνταΐρ, Μέσκα, Ηλία, Mαύρου και Σάσι, έχουν τις δυνατότητες να βοηθήσουν στην παραγωγή γκολ, όπως και οι Λεόνσο και Αρουαμπαρένα, οι επιλογές για την κορυφή της επίθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ