aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρώτη σε έσοδα από τα τηλεοπτικά η Λίβερπουλ

Πρώτη σε έσοδα από τα τηλεοπτικά η Λίβερπουλ

Νέα στοιχεία έδειξαν ότι η Λίβερπουλ κέρδισε περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Premier League αλλά και της Ευρώπης την περασμένη σεζόν.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 169 εκατομμύρια και η ομάδα του Κλοπ ήταν ένας από τους δύο συλλόγους που έσπασαν το φράγμα των 160 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία εισέπραξε 167 εκατομμύρια ευρώ.

Αξιοσημείωτα, το μερίδιο των «reds» και των «πολιτών» ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν Μονάχου και της Γιουβέντους. Συγκεκριμένα η καταλανική ομάδα έφτασε στα 144εκ, οι Βαυαροί 97 εκ. και η ιταλική ομάδα, παρά την αίγλη του Κριστιάνο Ρονάλντο, έφτασε μόλις τα 85 εκ.

Ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η Μπάγερν και η Γιουβέντους, που διαθέτουν μερικούς από τους μεγαλύτερους παίκτες του κόσμου, κέρδισαν λιγότερα χρήματα από τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από το αγγλικό πρωτάθλημα, δείχνοντας πόσο μεγάλα τα έσοδα που έχει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικά, η Μπάγερν κέρδισε 10εκ. λιγότερα από την Χάντερσφιλντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ