aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρώτη νίκη για την Πορτογαλία με τεσσάρα και Ρονάλντο (vid)

Πρώτη νίκη για την Πορτογαλία με τεσσάρα και Ρονάλντο (vid)

Έσπασε το… ρόδι η Πορτογαλία, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να επικρατεί με 4-2 μέσα στο Βελιγράδι της Σερβίας, για τον δεύτερο όμιλο τη προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Αυτή ήταν το πρώτο «τρίποντο» για τους νικητές, που μετρούσαν δύο ισοπαλίες ως τώρα στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να περάσουν στη δεύτερη θέση του γκρουπ, αφήνοντας παράλληλα τον αντίπαλό τους στην τέταρτη.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρους και κατοχή μπάλας στον αντίπαλό τους, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Μάλιστα, είχαν και δύο καλές φάσεις για να σκοράρουν αρχικά στο 3’ με το σουτ του Τάντιτς να μπλοκάρεται από τον Πατρίσιο και ακολούθως στο 38ο λεπτό, με τον Λάζοβιτς να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι για τον Κόλαροφ, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στον αντίποδα, μπήκαν πιο δυνατά, στη συνέχεια δέχτηκαν κάποιες φάσεις στην «πλάτη» της άμυνάς τους, αλλά, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφεραν να προηγηθούν…

Όταν στο 42’, ο Ντμίτροβιτς «τράκαρε» με τον Μιλένκοβιτς και ο Καρβάλιο, που πήδηξε νωρίτερα για την κεφαλιά, επωφελήθηκε της φάσης για να στείλει τη μπάλα με κοντινό πλασέ στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1!

Στην επανάληψη, ήταν η Πορτογαλία εκείνη που έψαξε από νωρίς ένα δεύτερο γκολ, με τον Ρονάλντο να… προειδοποιεί μόλις στο 47ο λεπτό, αλλά το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ. Κάτι που συνέβη και τρία λεπτά μετά, με την μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του…

Τελικά, ήταν ένας άλλος συμπαίκτης του σούπερ σταρ της Γιουβέντους που σκόραρε, με τον Γκέδες να κάνει μια ωραία προσπάθεια και με σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, να πετυχαίνει το 0-2 για την κάτοχο του τροπαίου το 2016, στο 58’!

Η Σερβία έδειχνε… μουδιασμένη, ωστόσο, μετά από δέκα λεπτά κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Από την εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά από τον Τάντιτς, ο Μιλένκοβιτς νίκησε κατά κράτος τον Ντανίλο και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1!

Ενώ, με το μομέντουμ υπέρ της, ο Λιάγιτς έψαξε την ισοφάριση στην αμέσως επόμενη φάση, εξαπολύοντας ένα πολύ δυνατό σουτ και αναγκάζοντας τον Πατρίσιο να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ…

Και, όπως συμβαίνει συνήθως, αφού δεν έγινε το 2-2, ήρθε το… 1-3, με τον Ρονάλντο να εκμεταλλεύεται την πολύ ωραία κάθετη πάσα του Μπερνάρντο Σίλβα, να βγαίνει τετ α τετ με τον Ντμίτροβιτς και με «σκαφτό» πλασέ να διαμορφώνει στο 80’ το 3-1 υπέρ της ομάδας του!

Οι «πλάβι» μείωσαν εκ νέου, με τον Τάντιτς να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Μίτροβιτς, ο οποίος με ένα «άπιαστο» σουτ που κατέληξε ψηλά στην εστία του Πατρίσιο, πέτυχε το 2-3, στο 85ο λεπτό, δίνοντας ξανά ενδιαφέρον το παιχνίδι!

Ένα ενδιαφέρον, ωστόσο, που κράτησε μόλις ένα λεπτό… Όσο χρειάστηκαν, δηλαδή, οι Ίβηρες, για να σκοράρουν εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Μπερνάρντο Σίλβα να χρίζεται από πασέρ… σκόρερ στην αντεπίθεση, για ό,τι έμελλε να είναι το τελικό και… ασυνήθιστο για ομάδα του Φερνάντο Σάντο 2-4.

Τα σημερινά αποτελέσματα του Β’ ομίλου:
Λιθουανία-Ουκρανία 0-3
(7’ Ζιντσένκο, 27’ Μάρλος, 62’ Μαλινόφσκι)
Σερβία-Πορτογαλία 2-4
(68’ Μιλένκοβιτς, 85’ Μίτροβιτς – 42’ Καρβάλιο, 58’ Γκέδες, 80’ Ρονάλντο, 86’ Μπερνάρντο Σίλβα)

Η βαθμολογία:
1. Ουκρανία 13β. (11-1) 5 αγ.
2. Πορτογαλία 5β. (5-3) 3αγ.
3. Λουξεμβούργο 4β. (4-5) 4 αγ.
4. Σερβία 4β. (7-11) 4αγ.
5. Λιθουανία 1β. (3-10) 4αγ.

Η επόμενη αγωνιστική (10/09)
Λουξεμβούργο-Σερβία (21:45)
Λιθουανία-Πορτογαλία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ