aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρώτη και καλύτερη η Πολωνία, πέρασε και η Αυστρία

Πρώτη και καλύτερη η Πολωνία, πέρασε και η Αυστρία

Όχι μόνο πρόκριση, αλλά και πρωτιά για την Πολωνία. Την ακολούθησε η Αυστρία.

Η παρέα του Λεβαντόφσκι (μπήκε στο 63’) είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του Euro και με το 2-1 επί του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, εξασφάλισε και την κορυφή του 7ου ομίλου, δίνοντας συνέχεια σε μια σχεδόν… τέλεια παρουσία στα προκριματικά. Αφού μετράει έως τώρα επτά νίκες από μια ήττα και ισοπαλία. Ούτως ή άλλως οι γηπεδούχοι είχαν ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση.

Το δεύτερο εισιτήριο κατέληξε στην Αυστρία, που επικράτησε 2-1 της Βόρειας Μακεδονίας και διατηρήθηκε στο +5 από τη Σλοβενία (επικράτησε 1-0 της Λετονίας), μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Παρότι δεν αγωνίστηκε με τον «καυτό» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Πολωνία κατάφερε να βάλει από αρκετά νωρίς τις βάσεις για μια νέα νίκη. Ο Χρικόβιακ μόλις στο 4’ εκτέλεσε από κοντά τον Μαρσιανό με το αριστερό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ με παρόμοιο τρόπο έγινε και το 0-2, με τον Πιάτεκ να παίρνει το ριμπάουντ μετά από φάση διαρκείας και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Πολωνοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ουσιαστικά μόνο στα τελευταία λεπτά αγχώθηκαν. Ο επιθετικός της Σεβίλλης, Μουνάς Νταμπούρ με ωραία προβολή μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Σχεδόν ίδια διακύμανση είχε και ο αγώνας στο «Ερνστ Χάπελ». Αφού μετά την κάθετη μπαλιά του Λάινερ στο 7’, ο Αλάμπα βρέθηκε φάτσα με τον Ντιμιτριέφσκι, τον οποίο άφησε πίσω για να πλασάρει εύστοχα. Με την τρίτη οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» στο 48’, μετά το κόρνερ του Σάμπιτζερ, με τον Λάινερ (δημιουργός του πρώτου τέρματος) να εκτελεί από κοντά, εκμεταλλευόμενος την… αναμπουμπούλα. Ο Στογιανόφσκι μείωσε δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά καθυστερήσεων με σκαστή κεφαλιά, οι Αυστριακοί δεν λύγισαν και στο τέλος πανηγύρισαν την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα
Ισραήλ-Πολωνία 1-2
Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία 2-1

Βαθμολογία
Πολωνία 22 (15-3)
Αυστρία 19 (19-8)
Σλοβενία 14 (14-8)
Βόρεια Μακεδονία 11 (11-13)
Ισραήλ 11 (16-17)
Λετονία 0 (2-28)

Επόμενη αγωνιστική
Τρίτη (19/11)
Πολωνία-Σλοβενία (21:45)
Λετονία-Αυστρία (21:45)
Βόρεια Μακεδονία-Ισραήλ (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ