aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρώτη η Ντιναμό Κιέβου, ανατροπή πρόκρισης η Ραπίντ

Πρώτη η Ντιναμό Κιέβου, ανατροπή πρόκρισης η Ραπίντ

Την παρουσία της (και φέτος) στους «32» του Europa League εξασφάλισε η Ντιναμό Κιέβου. Φεύγοντας με πολύτιμο διπλό από την έδρας της (ισόβαθμης μέχρι σήμερα) Αστάνα (0-1), οι Ουκρανοί εξασφάλισαν από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το γκολ του Βέρμπιτς στο 29’ (με πλασέ στην κίνηση έπειτα από ωραίο συνδυασμό) αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς. Αφού κατάφερε λοιπόν να το προστατεύσει ως το τέλος, πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στον όμιλο, που της επέτρεψε να εξασφαλίσει και την πρώτη θέση (πέρα από την πρόκριση).

Η Αστάνα, από την πλευρά της, θα εύχεται να λήξει ισόπαλο το Γιάμπλονετς-Ρεν (ώστε να περάσει κι εκείνη από σήμερα), αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, θα κρατάει την τύχη στα χέρια της, θέλοντας απλώς μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Ρεν.

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου
1. Ντιναμό Κιέβου 11 (10-6)
2. Αστάνα 8 (7-5)
3. Ρεν 3 (4-8)
4. Γιάμπλονετς 2 (5-7)

Η τελευταία αγωνιστική
Ντιναμό Κιέβου-Γιάμπλονετς
Ρεν-Αστάνα

Αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτά στον 7ο όμιλο του Europa League, ειδικότερα μετά την ανατροπή-βόμβα που πέτυχε η Ραπίντ Βιέννης στην έδρα της Σπάρτακ Μόσχας. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι Ρώσοι θα έπαιρναν τη νίκη σε έναν όμιλο με λεπτές ισορροπίες, οι φιλοξενούμενοι κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πέτυχαν μια σπουδαία ανατροπή με γκολ στο 80’ και το 91’, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 μέσα στη Μόσχα.

Μόλις στο 20’ οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με την κεφαλιά του Ζε Λουίς από εκτέλεση κόρνερ του Μελγκαρέχο, αλλά όλα ήρθαν τούμπα στα τελευταία λεπτά. Επίσης με εκτέλεση κόρνερ του Σομπέσμπεργκερ στο 80’, ο Μέλντερ έκανε το 1-1 και σε αντεπίθεση στο 91’, ο δημιουργός (που άρχισε την προσπάθειά του από οριακή θέση οφσάιντ) Σομπέσμπεργκερ έγινε εκτελεστής από ασίστ του Σβαμπ.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Ραπίντ Βιέννης 7 (5-9)
2. Βιγιαρεάλ 6 (10-5) με αγώνα λιγότερο
3. Σπάρτακ Μόσχας 5 (8-10)
4. Ρέιντζερς 5 (8-7) με αγώνα λιγότερο

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική:
Βιγιαρεάλ-Σπάρτακ Μόσχας
Ραπίντ Βιέννης-Ρέιντζερς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ