aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρωταθλήτρια ξανά η Μπενφίκα!

Πρωταθλήτρια ξανά η Μπενφίκα!

Η Μπενφίκα σάρωσε 4-1 τη Σάντα Κλάρα στο «Ντα Λουζ» για την 34η αγωνιστική της Primeira Lega και κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο, επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από διάλειμμα ενός έτους αι έφτασε τις 37 επιτυχίες στη διοργάνωση και τους 70 εγχώριους τιτλους συνολικά, εξασφαλίζοντας την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «αετοί» ήθελαν απλά μια ισοπαλία για τον τίτλο, ανεξάρτητα τι θα γινόταν στο ντέρμπι της Πόρτο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ντραγκάο», αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στη δέκατη θέση.

Οι Λουζιτανοί δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να κάνουν «πάρτι» τίτλου και νίκησαν με τα τέρματα των Σεφέροβιτς στο 16’, Ζοάο Φέλιξ στο 23’, Ράφα Σίλβα στο 39’ και Σεφέροβιτς στο 56΄πριν μειώσει στο 59΄ ο Μάρτιν Θέσαρ.

Όσον αφορά τους «δράκους», νίκησαν με «ανατροπή» 2-1 τα «λιοντάρια» στο «Ντραγκάο» σε ένα επεισοδιακό ματς που έφερε και την αποβολή του Κορόνα στο 90’, ενώ στο 20’ είχε αποβληθεί ο Μπόρχα για τους πρωτευουσιάνους. Η Σπόρτινγκ προηγήθηκε με τον Φελίπε Λουίζ στο 61’, όμως ο Ντανίλο Περέιρα στο 78’ και ο Ερέρα στο 87’ έδωσαν τη νίκη στους παίκτης του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που δεν ήταν αρκετή και τους φέρνει στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τα «λιοντάρια» θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Europa League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ