aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρωταθλήτρια κόσμου ξανά η Ρεάλ! (video)

Πρωταθλήτρια κόσμου ξανά η Ρεάλ! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων της FIFA, καθώς επικράτησε 1-0 της Γκρέμιο στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 53΄ ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση, κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στους Βραζιλιάνους, σε ανατροπή του Ραμίρο από τον Σέρχιο Ράμος. Συνολικά, πάντως, οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν καλύτεροι, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, όπου είχαν επίσης δοκάρι με τον Μόντριτς και ένα γκολ του Ρονάλντο που ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μπενζεμά, και δίκαια πήραν τη νίκη.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων είναι το πέμπτο τρόπαιο που κατακτά η Ρεάλ μέσα στο 2017, μετά το πρωτάθλημα Ισπανίας, το Champions League και τα σούπερ καπ Ισπανίας και Ευρώπης. Ταυτόχρονα, οι Μαδριλένοι φτάνουν τις τρεις νίκες στο θεσμό (με τη σημερινή μορφή του, όπως καθιερώθηκε από το 2005), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα.


Τα συνολικά αποτελέσματα του 14ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ)-Όκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία) 1-0

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Πατσούκα (Μεξικό)-Βιντάντ Καζαμπλάνκα (Μαρόκο) 1-0 -παρ.

Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ)-Ουράουα Ρ.Ντάιαμοντς (Ιαπωνία) 1-0

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Γκρέμιο (Βραζιλία)-Πατσούκα (Μεξικό) 1-0 (παράταση)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ) 2-1

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Βιντάντ (Μαρόκο)­-Ουράουα (Ιαπωνία) 2-3

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ

Πατσούκα (Μεξικό)-Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ) 4-1

ΤΕΛΙΚΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 1-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ