aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρωταθληματική «σφαλιάρα» της Παρί στη Λιόν!

Πρωταθληματική «σφαλιάρα» της Παρί στη Λιόν!

Μόνο ντέρμπι τίτλου δεν θύμισε η μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης Λιόν-Παρί Σεν-Ζερμέν για την 30η αγωνιστική της Ligue 1, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται ως πρωταθλητές και να επικρατούν 4-2.

Έτσι, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν εκείνη που εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Λιλ κόντρα στη Νιμ, πιάνοντάς την στην κορυφή και τους 63 βαθμούς. Μάλιστα, οι δύο πρωτοπόροι θα λύσουν τις διαφορές τους μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες στο μεταξύ τους ντέρμπι στις 3 Απριλίου. Με τους γηπεδούχους να μένουν στην τρίτη θέση με 60 πόντους.

Tο παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με αμφότερες τις ομάδες να μπαίνουν με επιθετική διάθεση. Ωστόσο, αρκετά γρήγορα η Παρί ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι που αντικατοπτρίστηκε στις περισσότερες τελικές της προσπάθειες στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα, δύο εξ αυτών κατέληξαν και στα δίχτυα του Άντονι Λόπες. Αρχικά, στο 15’ ο Κιλιάν Εμπαπέ μετά από μία φάση διαρκείας έγινε αποδέκτης της μπάλας σε πλάγια θέση εντός περιοχής και με διαγώνιο σουτ με το αριστερό έγραψε το 1-0. Για να έρθει ο Ντανίλο να κάνει το 2-0 με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από ωραία συνεργασία των Παριζιάνιων.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο βγήκε με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας να καθαρίσει γρήγορα-γρήγορα το ματς. Ο Ντι Μαρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στους πρωταθλητές Γαλλίας, οι οποίοι είδαν τον Εμπαπέ να σημειώνει το 100ο του τέρμα στην καριέρα του στη Λίγκα και τέταρτο για τους ίδιους (4-0) στο 52’.

Η Λιόν μείωσε στο σκορ (4-1) με τον Σλιμανί, ωστόσο στη συνέχεια δεν βοηθήθηκε από τον ρυθμό του αγώνα, ώστε να πραγματοποιήσει κάποια ηρωική αντεπίθεση. Εκτός του τελευταίου δεκαλέπτου που αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, παίρνοντας ώθηση και από το γκολ του Κορνέ (4-2) στο 81’. Χωρίς, όμως, να μπορέσει να πετύχει κάτι περισσότερο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ