aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρωτάρης, ετών 29!

Πρωτάρης, ετών 29!

Πρωτάρης, ετών 29. Ο Μάρκους Μπεργκ βιώνει για πρώτη φορά την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης με την εθνική Σουηδίας σε επίπεδο Ανδρών. Και, όπως το 2009 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (με εφτά γκολ) σε EURO K21 όπου η Σουηδία αποκλείστηκε στα ημιτελικά, έτσι και τώρα ο άσος του Παναθηναϊκού κοιτάει ψηλά. Πολύ ψηλά για την ακρίβεια.

«Θα ήταν ωραίο να ξαναβγώ πρώτος σκόρερ και αυτός είναι ο στόχος μου» ήταν η… αιφνιδιαστική δήλωση στην «Expressen» από τον Μπεργκ, ο οποίος τονίζει πως θα το ήθελε αυτό «για να βοηθήσω την ομάδα μου, αφού αυτό είναι το σημαντικό».

Ο Μάρκους, ο οποίος προαλείφεται από τον Ερικ Χάμρεν για παρτενέρ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην επίθεση κόντρα στην Ιρλανδία αύριο το απόγευμα στο Παρίσι, επισήμανε σε συνέντευξή του στην «Goteborg Posten» ότι «για μένα είναι σημαντικό να παίζω καλά σε κάθε παιχνίδι και να δείχνω ότι αξίζω τη θέση».

Ο Μπεργκ παραδέχθηκε ότι η καριέρα του στην εθνική ομάδα θυμίζει… τρενάκι σε λούνα παρκ γιατί έχει πολλά πάνω και κάτω, αλλά ξεκαθαρίζει ότι «πλέον νιώθω ασφάλεια ως παίκτης. όταν έρχομαι σε αυτήβ την εθνική. Δεν είχα πολλές διεθνείς συμμετοχές, τριάντα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Την τελευταία τριετία, όμως, το κλαμπ που αγωνίζομαι (Παναθηναϊκός) με έχει βοηθήσει πολύ. Εχω ταιριάξει μαζί του κι αυτό φαίνεται και στην εθνική ομάδα».

Για τον «Ιμπρα», βεβαίως, είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Είναι καταπληκτικός στο να κρατάει την μπάλα και να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες. Την ίδια ώρα είναι killer μέσα στην περιοχή. Ο ρόλος μου είναι να κόβω μέσα στην περιοχή, όχι να κρατάω τόσο πολύ την μπάλα κι αυτό καμιά φορά μοιάζει σαν να μη… συμμετέχεις στο παιχνίδι. Αλλά αυτός είναι ο ρόλος μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ