aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρώτα τους πάγωσε και μετά… πάγωσε ο Λουντ! (videos)

Πρώτα τους πάγωσε και μετά… πάγωσε ο Λουντ! (videos)

Όχι μόνο δεν έσβησε, αλλά το άστρο της Ισλανδίας (που έλαμψε στο πρόσφατο Euro) συνεχίζει να την καθοδηγεί. Η ομάδα του Χέιμιρ Χάλγκριμσον πέτυχε φοβερή ανατροπή και όχι μόνο δεν έχασε -όπως φαινόταν ότι θα συμβεί μέχρι το 90’- αλλά έφτασε και σε μεγάλη νίκη επί της Φινλανδίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ (3-2).

Παρόλο που έμειναν πίσω στο σκορ από τον Πούκι, οι Ισλανδοί απάντησαν πριν το ημίχρονο με τον Άρνασον. Κι όταν οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν για τα καλά πως θα έπαιρναν το τρίποντο -χάρη στο όμορφο γκολ του Ρόμπιν Λουντ- ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Γιατί ο Φινμπόγκασον ισοφάρισε στο 90’ (με το δεύτερό του τέρμα σε ισάριθμα ματς) και ο Σίνγκουρντσον έδωσε έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Την ίδια ώρα, η Τουρκία πετύχαινε εξίσου μεγάλη ανατροπή -παρόλο που εκείνη δεν έφτασε στη νίκη.

Χάρη σε πέναλτι του Κονοπλιάνκα και γκολ του Κράβετς, η Ουκρανία φάνηκε ότι θα πανηγυρίσει για πρώτη φορά με τον Σεβτσένκο στον πάγκο. Ωστόσο ο Τουφάν μείωσε πριν το ημίχρονο και ο Τσαλχάνογλου έσωσε την παρτίδα στο 81’ σκοράροντας επίσης από τα 11 βήματα (2-2).

Τα σημερινά αποτελέσματα

Κόσοβο-Κροατία 0-6
(6’, 24’, 35’ Μάντζουκιτς, 68’ Μίτροβιτς, 83’ Πέρισιτς, 90’+2’ Κάλινιτς)

Ισλανδία-Φινλανδία 3-2
(37’ Άρνασον, 90’ Φινμπόγκασον, 90’+6’ Σίγκουρντσον – 21’ Πούκι, 39’ Λουντ)

Τουρκία-Ουκρανία 2-2
(45’+1’ Οζάν, 81’ πεν. Τσαλχάνογλου – 24’ πεν. Γιαρμολένκο, 27’ Κράβετς)

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Κροατία 4 (7-1)
Ισλανδία 4 (4-3)
Ουκρανία 2 (3-3)
Τουρκία 2 (3-3)
Φινλανδία 1 (3-4)
Κόσσοβο 1 (1-7)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Τουρκία-Φινλανδία
Κόσοβο-Ισλανδία
Κροατία-Ουκρανία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ