aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠροσπάθησε, αλλά δεν απέφυγε τη συντριβή ο Παναθηναϊκός

Προσπάθησε, αλλά δεν απέφυγε τη συντριβή ο Παναθηναϊκός

Η νίκη έμοιαζε εξ αρχής σχεδόν αδύνατη… Το αποκαρδιωτικό ξεκίνημα έφερε τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με τον κίνδυνο ανεπανάληπτου διασυρμού, αλλά οι «πράσινοι» το πάλεψαν μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου μέχρι τελικά να παραδοθούν στο τέλος και να ηττηθούν με 89-68 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Τραγική για 15 λεπτά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, βρέθηκε στο -20 (38-18) νωρίς, αλλά με τους Καλάθη, Λάνγκφορντ και Παπαγιάννη οδηγούς έφτασε στο -5 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Όταν όμως τελείωσαν τα καύσιμα και πάτησε γκάζι η «βασίλισσα» ήρθε η ήττα με το βαρύ 89-68 στο τέλος.

Κορυφαίος ο Νικ Καλάθης με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ για τον Παναθηναϊκό, που υποχώρησε στο 6-7 στρέφει την προσοχή του στο κρίσιμο ματς της Παρασκευής με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Ο Κιθ Λάνγκφορντ με 20 πόντους ακολούθησε, θετική εμφάνιση και από τον Παπαγιάννη με 8 πόντους και 3 ριμπάουντ.

inner

Το ματς 

Καλάθης, Παππάς, Αντετοκούνμπο, Τόμας και Γκιστ άρχισαν το ματς για τον Παναθηναϊκό που πέτυχε το πρώτο καλάθι του ματς αλλά δεν είχε συνέχεια. Τα γρήγορα φάουλ του Θανάση και η αστοχία στην επίθεση επέτρεψαν στη Ρεάλ να τρέξει ένα 9-0 που υποχρέωσε τον Τσάβι Πασκουάλ στο πρώτο του τάιμ άουτ με τη συμπλήρωση τριπλέπτου. Αυτό δεν διόρθωσε τίποτα, καθώς οι «πράσινοι» μένοντας άσφαιροι για πεντέμισι λεπτά δέχτηκαν άλλο ένα 7-0 (16-2). Η είσοδος του Βουγιούκα πρόσφερε σκορ κοντά στο καλάθι, ωστόσο η άμυνα δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά και η «βασίλισσα» έκλεισε το δεκάλεπτο στο 23-10 με κάρφωμα του Ταβάρες.

Η Ρεάλ συνέχιζε να κυριαρχεί δίχως καν να φορτσάρει στη δεύτερη περίοδο. Με τον Ταβάρες να μην έχει αντίπαλο κάτω από τα δύο καλάθια και τους Καμπάτσο και Τέιλορ να κάνουν επίσης ζημιά, οι γηπεδούχοι εκτοξεύτηκαν στο 38-18 τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Τα τρίποντα από Παππά και Λάνγκφορντ, σε συνδυασμό με ένα καλό αμυντικό διάστημα, επέτρεψαν στους «πράσινους» να αναθαρρήσουν πλησιάζοντας στους έντεκα (40-29). Το 43-31 του πρώτου μέρους, αλλά περισσότερο η εικόνα στο φινάλε του πρόσφεραν αισιοδοξία για τη συνέχεια.

inner

Ο θετικός Παπαγιάννης έριξε τη διαφορά στους δέκα (43-33) με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ωστόσο η Ρεάλ εν ριπή οφθαλμού, με τον Αγιόν να δημιουργεί και να σκοράρει, ξέφυγε ξανά (57-39). Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε δια χειρός Καλάθη, που με διαδοχικούς πόντους και ασίστ οδήγησε την ομάδα του στο -8, 59-51, με 107 δευτερόλεπτα να απομένουν στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο θορυβημένος Πάμπλο Λάσο κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά οι βολές του Λάνγκφορντ έφεραν ακόμη πιο κοντά το «τριφύλλι» (59-53). Δύο απίθανα προσωπικά καλάθια από Γιουλ και Καμπάτσο επέτρεψαν στη Ρεάλ να ανασάνει κλείνοντας την περίοδο με 63-55.

Το τρίποντο του Καλάθη έφερε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση πέντε πόντων (63-58), αλλά το ανύπαρκτο αντιαθλητικό που χρεώθηκε ο Νικ και τα λάθη του εκτός κλίματος αγώνα Γκιστ έδωσαν τη δυνατότητα στη Ρεάλ να αποσπαστεί με 71-58. Ο Καλάθης ήταν ζωηρός και είχε εμπνεύσεις, όχι όμως και συμπαραστάτες. Οι «πράσινοι» έκλεισαν το ματς όσο τραγικά το άρχισαν χαλώντας την εικόνα που είχαν στο μεσοδιάστημα και είδαν τη Ρεάλ δίχως έλεος να κερδίζει 89-68.

Δεκάλεπτα: 23-10, 43-31, 63-55, 89-68.

innerinner

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ