aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Προσοχή στο ξεκίνημα»

«Προσοχή στο ξεκίνημα»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Πρέπει να προσέξουμε τα πρώτα λεπτά. Οι αντίπαλοί μας θα πάρουν δύναμη και από τον κόσμο τους, όμως δεν πρέπει να φοβηθείτε», τόνισε προχθές ο Πορτογάλος προπονητή στους ποδοσφαιριστές του. Θέλησε να τους ηχήσει καμπανάκι, αφού περιμένει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, με καθαρό μυαλό και ηρεμία στις κινήσεις τους. Και είναι λογικό όσο περνά ο χρόνος και η ΑΕΛ διατηρεί το μηδέν παθητικό θα λειτουργεί υπέρ της βάζοντας πίεση στην αντίπαλό της.

Η ΑΕΛ αναμένεται να έχει δύσκολη αποστολή, που δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τα παιχνίδια απέναντι στις Σεντ Τζόζεφς και Προγκρέ. Οι Αυστριακοί έχασαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματός τους και δεν θέλουν στην έδρα τους να γνωρίσουν άλλη αποτυχία. Στην Αούστρια θέλουν αλλά και η ΑΕΛ από την πλευρά της δεν πάει για να παραδοθεί. Η πρόκριση θα κριθεί και στα δυο παιχνίδια και αν καταφέρει η ομάδα του Μπαλταζάρ να πάρει θετικό αποτέλεσμα θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Κύπρο.

Οι γαλαζοκίτρινοι, θα παρουσιαστούν αύριο στον «Έρνστ Χάπελ» με μια σημαντική απουσία. Αυτή του αρχηγού τους Μάριου Νικολάου. Αποτελεί πλήγμα η απουσία του, ενώ εκτός έμεινε τελικά και ο Μπενίτεθ. Το σίγουρο είναι πως προμηνύεται μεγάλο παιχνίδι και η ΑΕΛ θα κληθεί να είναι προσεκτική. Η Αούστρια θα θελήσει να βάλει πίεση από την αρχή για ένα γρήγορο γκολ, οπόταν η σταθερότητα της αμυντικής γραμμής θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Τα πρώτα λεπτά θα είναι δύσκολα, γι’ αυτό αν η ΑΕΛ μπορέσει και φέρει το ματς στα μέτρα της, θα ελπίζει πως θα αιφνιδιάσει την αντίπαλό της. Ο Μπαλταζάρ θα περιμένει και τη σημερινή τελευταία προπόνηση για να αποφασίσει σε ποιους ποδοσφαιριστές θα στηριχθεί στο αυριανό ματς.

Η ΑΕΛ μπορεί να φέρει το ματς στα ίσα και να αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση, αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί πολλή δράση σε όλες τις γραμμές. Πολλοί ισχυρίζονται πως η σταθερότητα της άμυνας θα αποτελέσει το βαρόμετρο για να πάρει αυτό που θέλει η ΑΕΛ. Ωστόσο και οι τρεις γραμμές θα πρέπει να είναι συμπαγής, να υπάρχει αλληλοκάλυψη και να είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, όταν θα τους δοθούν οι ευκαιρίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ