aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠροσγείωσε τη Νιουκάστλ και ανάσανε η Άστον Βίλα

Προσγείωσε τη Νιουκάστλ και ανάσανε η Άστον Βίλα

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για την Άστον Βίλα, που επιβλήθηκε 2-0 της Νιουκάστλ και επανήλθε στα τρίποντα έπειτα από 3 διαδοχικές ήττες.

Δύο γκολ σε ένα τετράλεπτο (32’-36’) για τους «χωριάτες», οι οποίοι ξέφυγαν από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Αντιθέτως, οι «καρακάξες» υπέστησαν την πρώτη ήττα τους μετά από 3 αγωνιστικές και προσγειώθηκαν απότομα στην πραγματικότητα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ πιο δυνατά το παιχνίδι και είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 13’, αλλά ο Ελ Γκάζι δεν πρόλαβε να πλασάρει από κοντά. Επτά λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Σμιθ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πτώση του ΜακΓκιν στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κι αφού συμβουλεύτηκε το VAR.

Στο 29’, οι «χωριάτες» άγγιξαν το 1-0, ωστόσο ο Ντάγκλας Λουίς νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η εδαφική υπεροχή και η κυριαρχία της Άστον Βίλα καρποφόρησε στο 31’, με τον Χουριχέιν να εκτελεί τον Ντουμπράβκα μετά από στρώσιμο του Γκρίλις σε εκτέλεση φάουλ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος εκτέλεσε φάουλ και βρήκε στη μικρή περιοχή τον Ελ Γκάζι, που έγραψε το 2-0 από κοντά. Η καλύτερη στιγμή της Νιουκάστλ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 43’, με τον Φερνάντες να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Χίτον να διώχνει.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 47’, με τον Σεντ-Μαξιμέν να βάζει δύσκολα στον αντίπαλο γκολκίπερ. Η πρώτη ευκαιρία της Άστον Βίλα στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 51’, με τον Κόνσα να παίρνει την κεφαλιά από κοντά, όμως ο Ντουμπράβκα έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Από ‘κει και πέρα, οι «χωριάτες» πάγωσαν το ρυθμό και επιχείρησαν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις, ενώ η Νιουκάστλ είχε δύο καλές στιγμές στο 59’ και στο 60’. Στο τελευταίο ημίωρο οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερους χώρους, ωστόσο τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια και ως εκ τούτου παρέμεινε το 2-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ