aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Προσγείωσαν» την Αγγλία οι Τσέχοι!

«Προσγείωσαν» την Αγγλία οι Τσέχοι!

Σε ανώμαλη προσγείωση αναγκάστηκε η Αγγλία στην Πράγα! Η ψυχωμένη Τσεχία εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα των «λιονταριών» και πανηγύρισε τεράστια νίκη με ανατροπή (2-1). Παίρνοντας το προβάδισμα μόλις από το 5’ (χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ από τον Μάζοπουστ και εκτέλεσε εύστοχα ο Κέιν) η ομάδα του Σάουθγκεϊτ θεώρησε ότι θα έχει εύκολο έργο και σε αυτό το παιχνίδι των προκριματικών του Euro.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν παραιτήθηκαν. Αρχικά λοιπόν κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν περάσει πεντάλεπτο (με τον Μπράμπετς να εκμεταλλεύεται αναμπουμπούλα σε εκτέλεση κόρνερ και να κάνει την κοντινή προβολή). Και αφού κατάφεραν να αμυνθούν σωστά στη συνέχεια του παιχνιδιού και να κρατήσουν… άκαπνα τα μεγάλα επιθετικά όπλα των αντιπάλων τους, «χτύπησαν» οι ίδιοι στο 85’!

Τότε που ο Όντρασεκ αξιοποίησε γύρισμα μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε το έναυσμα για έξαλλους -όσο και δίκαιους- πανηγυρισμούς. Διότι η Τσεχία, όχι μόνο πέτυχε μια καθοριστική νίκη με ανατροπή επί μιας μεγάλης αντιπάλου (η οποία είχε το απόλυτο ως τώρα), αλλά την έπιασε και στην κορυφή του ομίλου (έστω και με ματς περισσότερο).

Όσο για το άλλο ματς του ομίλου, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία επιβεβαίωσαν γιατί δεν τρέφουν την παραμικρή ελπίδα πρόκρισης και γιατί δεν είχαν πανηγυρίσει νίκη ως τώρα, αποτυγχάνοντας εκ νέου να την πετύχουν με το μεταξύ τους 0-0.

Τα σημερινά αποτελέσματα

Τσεχία-Αγγλία 2-1 (9’ Μπράμπετς, 85’ Όντρασεκ – 5’ πεν. Κέιν)
Μαυροβούνιο-Βουλγαρία 0-0

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Τσεχία 12 (11-9)
2. Αγγλία 12 (20-6) – 5 αγ.
3. Κόσοβο 8 (10-10)
4. Μαυροβούνιο 3 (3-13)
5. Βουλγαρία 3 (5-11)

Η επόμενη αγωνιστική (14/10)

Κόσοβο-Μαυροβούνιο
Βουλγαρία-Αγγλία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ