aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠροσέχει τον Ντόσα για να τον έχει

Προσέχει τον Ντόσα για να τον έχει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καλύτερα νιώθει ο Ντόσα Ζούνιορ, όμως θα ξεκουραστεί μεθαύριο και θα παρακολουθήσει την ΑΕΛ από την κερκίδα στο παιχνίδι με την ΑΕΖ. Η καταπόνηση από τα συνεχή παιχνίδια με την ομάδα της Λεμεσού και την Εθνική έφερε τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς του κεντρικού αμυντικού. Εκτός πλάνου θα είναι ακόμη ο Ντανίλο Μπουένο, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα προχθές, όπως και ο Χάρης Κυριάκου (βρίσκεται στο τελικό στάδιο της θεραπείας του).

Αυτές θα είναι οι μοναδικές απουσίες που θα έχει ο Πάμπος Χριστοδούλου στο παιχνίδι της Κυριακής. Όπως όλα δείχνουν, το αρχικό σχήμα της ΑΕΛ θα είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με τον Άρη. Για την επικείμενη αγωνιστική, το πιο πιθανό είναι να μην αλλάξει η ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, ίσως προφυλαχτούν ένας ή δύο ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι κυπέλλου με την Αλκή, που θα διεξαχθεί μεσοβδόμαδα, τρεις ημέρες πριν το ματς με την πρωτοπόρο ΑΕΚ στη Λάρνακα. Ένα σημαντικό ματς το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και σαν τεστ δυνάμεων για τους «Λέοντες», απέναντι σε μια αντίπαλο που έβαλε στο στόχαστρό της την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σαφέστατα, το πιο ψηλό εμπόδιο που βρήκαν μπροστά τους μέχρι στιγμής.

Για το ματς με την ΑΕΖ υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο, που θέλει τον Κύπριο τεχνικό να αφήνει στον πάγκο τον Μπαμπάνκο για να χρησιμοποιήσει έναν κλασικό ακραίο επιθετικό, πολύ πιθανό τον Γεωργιάδη, ενώ σε καλή αγωνιστική κατάσταση είναι και ο Μάριος Ηλία. Η παρουσία του Μπαμπάνκο πάντως προσθέτει λύσεις στην τεχνική ηγεσία, αφού αγωνίζεται ως επιτελικός και ως ακραίος φορ. Ο ποδοσφαιριστής από το Πράσινο Ακρωτήρι συνδυάζει ταχύτητα και άρτια τεχνική κατάρτιση.

Ανεξαρτήτως της δυναμικότητα των τριών αντιπάλων (ΑΕΖ, Αλκή, ΑΕΚ) που θα αντιμετωπίσει σε διάστημα εφτά ημερών η ΑΕΛ, θα πρόκειται για 270 αγωνιστικά λεπτά, στα οποία οι γαλαζοκίτρινοι χρειάζονται συγκέντρωση. Ο Χριστοδούλου γνωρίζει ότι τυχόν χαλάρωση ή υποτίμηση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ομάδα και κάτι τέτοιο δεν θέλει να συμβεί.

Φυσικά, όλα έχουν τη σειρά τους και προέχει ο αγώνας με την ομάδα του Ζακακίου, η οποία μπορεί να δέχθηκε σφαλιάρες σε πολλά παιχνίδια, ωστόσο σε κάποια άλλα έδειξε πως μπορεί να τιμωρήσει όποιον την υποτιμήσει. Οι γαλαζοκίτρινοι ποντάρουν στην ποιότητά τους, τη θέλησή τους, τη σοβαρότητά τους και τη βοήθεια του κόσμου τους. Στοιχεία, τα οποία αποτελούν τους ισχυρούς κρίκους στην τρέχουσα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ