aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρόκριση με... επιστράτετυση Ζλάταν και Πογκμπά (video)

Πρόκριση με… επιστράτετυση Ζλάταν και Πογκμπά (video)

Μόλις 13 λεπτά χρειάστηκαν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Πολ Πογκμπά, από τη στιγμή που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο του «Ίγουντ Παρκ», ώστε να συνεργαστούν και να ολοκληρώσουν την ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με το 2-1 επί της Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ» πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η διαφοροποιημένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε σε δύσκολη θέση από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «Ίγουντ Παρκ», όταν η αισθητά καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, Μπλάκμπερν, βρήκε τρόπο ν’ ανοίξει το σκορ. Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά κέρδισε και το χειροκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο! Ο Εμνς με πανέμορφη προσπάθεια κράτησε τη μπάλα υπό την πίεση του Ρόχο και έκανε την κάθετη για τον Γκρέιαμ που με ωραίο αριστερό τελείωμα έγραψε το 1-0 στο 17′. Ευτυχώς για τους «κόκκινους διαβόλους», ο Μάρκους Ράσφορντ που έχει έφεση στο σκοράρισμα στο Κύπελλο Αγγλίας (τέσσερα γκολ σε έξι ματς) πλάσαρε σωστά στο 27′ έπειτα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Μκιταριάν που «έκοψε» στη μέση την αντίπαλη άμυνα με μπαλιά από το χώρο του κέντρου για τον νεαρό επιθετικό!

Οι «ρόβερς» ήταν σωστά στημένοι στην άμυνά τους στο πρώτο μέρος, ναι μεν δεν κατάφεραν ν’ αντιδράσουν στο γκολ που δέχθηκαν, όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο είχαν πλάνο το οποίο εφάρμοζαν στο χορτάρι, ενώ, όταν έβγαιναν με ταχύτητα στην επίθεση έδειχναν ικανοί για κάτι καλό. Κόντρα σε αυτό, το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά πιο προσεκτικό και με χαμηλότερο τέμπο, μέχρι να ρίξει ο Μουρίνιο στο ματς τους Πογκμπά και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Και ο Σουηδός έκανε πάλι το … θαύμα του, αφού στο 75ο λεπτό ήταν εκείνος που από ασίστ του Γάλλου ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 2-1 της Γιουνάιτεντ, σκοράροντας για τέταρτη φορά το τελευταίο τετραήμερο (μετά το χατ-τρικ με τη Σεντ Ετιέν), για να χαρίσει στην ομάδα του Μουρίνιο την πρόκριση στα προημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Στο 87′ ορθά δεν μέτρησε γκολ του Στόουκς στο δεύτερο «ριμπάουντ» από αρχικό σουτ του Μαχόνεϊ και διπλή επέμβαση του Ρομέρο έπειτα και από τον τρόπο που ακολούθησε τη φάση ο Εμνς.

Μπλάκμπερν: Στιλ, Λόου, Γκριρ, Λένιχαν, Γουίλιαμς, Φίνεϊ (73′ Μαχόνεϊ), Γκάθρι (81′ Τόμλινσον), Μάλγκριου, Κόνγουεϊ, Εμνς, Γκρέιαμ (77′ Στόουκς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Ρόχο, Νταρμιάν, Ερέρα, Κάρικ, Λίνγκαρντ (62′ Πογκμπά), Μκιταριάν, Μαρσιάλ (62′ Ιμπραΐμοβιτς), Ράσφορντ (89′ Μάτα)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ