aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρόκριση με άγχος για τη Ντόρτμουντ, εύκολα η Βέρντερ

Πρόκριση με άγχος για τη Ντόρτμουντ, εύκολα η Βέρντερ

Με πολύ ζόρι και άγχος, η Ντόρτμουντ νίκησε με σκορ 3-2 στην παράταση την Πάντερμπορν και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Η ομάδα της Ζweite Liga έβαλε δύσκολα στους Βεστφαλούς, στέλνοντας το ματς στον έξτρα χρόνο, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έκπληξη.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο 7’ με τον Τσαν και στο 16’ ο Σάντσο διπλασίασε τα τέρματα της. Η Πάντερμπορν δεν το έβαλε κάτω, αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει στο πρώτο ημίχρονο. Κι αφού δεν δέχτηκε τρίτο γκολ, «χτύπησε» στο 79’ με τον Γιούστβαν, που «έβαλε φωτιά» στο παιχνίδι. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χάαλαντ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε και στο έβδομο, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οσέι, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Χάαλαντ «βρήκε δίχτυα», δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στη Ντόρτμουντ, που έφτασε τελικά στη νίκη με σκορ 3-2.

Άλλο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά πήρε η Βέρντερ, η οποία νίκησε 2-0 τη Γκρόιτερ Φιρτ. Η ομάδα Βρέμης προηγήθηκε στο 12’ με τον Μόβαλντ και ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο. Η Γκρόιτερ Φιρτ δεν έκανε αισθητή την παρουσία της και το 1-0 για τους «πράσινους» ήταν δίκαιο. Ίδια ήταν η εικόνα και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ στο 73’ με τον Αγού, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, τα παιχνίδια της φάσης των «16»:

Τρίτη 2/2
Χολστάιν Κίελ-Ντάρμσταντ 7-6 πεν. (1-1 κ.δ. / παρ.)
(58’ Σέρα – 86’ Ντουρσούν)

Ροτ-Βάις Έσεν-Λεβερκούζεν 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.)
(109’ Κεφκίρ, 117’ Ένγκελμαν – 105’ Μπέιλι)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Πάντερμπορν 3-2 (2-2 κ.δ.)
(7’ Τσαν, 16’ Σάντσο, 95’ Χάαλαντ – 79’ Γιούστβαν, 90’+7’ πεν. Οσέι)

Βέρντερ Βρέμης-Γκρόιτερ Φιρτ 2-0
(12’ Μόβαλντ, 73’ Αγού)

Τετάρτη 3/2
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (19:30)
Λειψία-Μπόχουμ (19:30)
Γιαν Ρέγκενσμπουργκ-Κολωνία (21:45)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ