aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρόκριση και προπόνηση για Σπόρτινγκ, πρωτιά για Άρσεναλ! (vid)

Πρόκριση και προπόνηση για Σπόρτινγκ, πρωτιά για Άρσεναλ! (vid)

Την παρουσία της στους «32» του Europa League κατάφερε να εξασφαλίσει η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και μάλιστα με απόλυτα εμφατικό τρόπο. Οι Πορτογάλοι μόνο με… θαύμα θα έμεναν εκτός συνέχειας, αλλά ακόμα και τις λιγοστές ελπίδες που ενδεχομένως να είχε η Καραμπάκ φρόντισαν να τις εξαλείψουν με μια εκπληκτική εμφάνιση και τη νίκη με 6-1 μέσα στο Αζερμπαϊτζάν. 

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, αφού τα «λιοντάρια» είχαν διαμορφώσει το 3-1 με γκολ των Ντοστ, Μπρούνο Φερνάντες και Νάνι, ενώ στο δεύτερο μέρος δεν έχασαν την… όρεξή τους και με άλλα τρία τέρματα έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Στο ίδιο μήκος… κύματος η Άρσεναλ που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της, πήρε και την 1η θέση του ομίλου, καθώς παίζοντας με αρκετά πιτσιρίκια, δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει εκτός έδρας της Βόρσκλα. Ενδεικτικό της… φούριας των Λονδρέζων ήταν το γεγονός ότι διαμόρφωσαν το τελικό σκορ της νίκης τους από το πρώτο ημίχρονο, έχοντας σκόρερ δύο νέα «αστεράκια» που ενδεχομένως να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.

Μόλις στο 10’ ο Σμιθ Ρόου έκανε το 1-0, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Ράμσεϊ στο 27’ με εκτέλεση πέναλτι. Η ορμητικότητα των «κανονιέρηδων» συνεχίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και στο 41’ ο Γουίλοκ έγραψε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Καραμπάκ-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 1-6 (14’ Ζουμπίρ – 5’ πέν. Ντοστ, 20’, 75’ Φερνάντες, 33’ Νάνι, 65’, 81’ Ντιαμπί)
Βόρσκλα-Άρσεναλ 0-3 (10’ Σμιθ Ρόου, 27’ πέν. Ράμσεϊ, 41’ Γουίλοκ)

Η βαθμολογία
1. Άρσεναλ 13 (11-2)
2. Σπόρτινγκ 10 (10-3)
3. Βόρσκλα 3 (4-10)
4. Καραμπάκ 3 (2-12)

Το πρόγραμμα της επόμενης και τελευταίας αγωνιστικής

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Βόρσκλα (22:00)
Άρσεναλ-Καραμπάκ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ