aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρόκριση για Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προβάδισμα για Φενέρ στον 4ο όμιλο

Πρόκριση για Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προβάδισμα για Φενέρ στον 4ο όμιλο

Την πρόκριση στους «32» του Europa League από τον 4ο όμιλο σφράγισε από την 4η αγωνιστική η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην Σπαρτάκ Τρνάβα, την οποία νίκησαν με σκορ 3-1 και έκαναν το «4 στα 4». Στους 3 βαθμούς έμειναν οι Σλοβάκοι, που έχουν πλέον ελάχιστες ελπίδες, μετά τη νίκη της Φενέρ επί της Άντερλεχτ, που την έφερε στους 7.

Η Σπαρτάκ προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο 4’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Χαντουρισβίλι, που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η Ντιναμό «απάντησε» πέντε λεπτά αργότερα με τον Αντέμι, που νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ το ίδιο συνέβη και στην εξέλιξη της φάσης με τον Χαΐροβιτς. Στο 15’ ήταν η σειρά του Γκότζακ να αστοχήσει και στο 21’ ο Χαΐροβιτς είδε και αυτός τον Τσούντι να του στερεί το γκολ. Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε στο 22’ ο Γκότζακ μετά από ασίστ του Γκαβράνοβιτς, για να γίνει με αυτόν τον τρόπο το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 36’ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων από το αυτογκόλ του Κάντλετς.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό, με την Ντιναμό να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 57’ να χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Γκαβράνοβιτς να πετύχει και τρίτο γκολ. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, ο Χαντουρισβίλι μείωσε για την Σπαρτάκ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η όποια αγωνία κράτησε μέχρι το 80’, καθώς ο Όρσιτς πέτυχε το 3-1 για τους Κροάτες, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, μεγάλη νίκη με 2-0 πέτυχε η Φενερμπαχτσέ επί της Άντερλεχτ, έκανε άλμα πρόκρισης και άφησε οριστικά έξω τους Βέλγους. Στα 22 δευτερόλεπτα ο Βαλμπουενά ξέφυγε στα αριστερά κι έβγαλε τη σέντραρα με τον Σλιμανί να παίρνει την κεφαλιά και τον Ντιντιγιόν να μπλοκάρει, ενώ στο 10’ ο Σκτρελ έπεσε και έσωσε μετά από σουτ του Γκέρκενς. Στην κόντρα ο Αγιού από μακριά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω, όπως και η κεφαλιά του Σλιμανί στο 15’. Στο 19’ ο Καλντιρίμ μπήκε από αριστερά στην περιοχή κι έκανε το διαγώνιο σουτ που πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 42’ το φάουλ του Τρεμπέλ βρήκε στο δοκάρι των Τούρκων.

Στο 46’ το σουτ του Φρέι πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 53’ ο Ελμάς ελευθερώθηκε και πλάσαρε με τον Ντιντιγιόν να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 57’ η Φενέρ έφυγε σε ιδανική αντεπίθεση αλλά ο Σλιμανί άργησε χαρακτηριστικά και κόπηκε και στο 71’ ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από αριστερά με το δεξι πόδι, ο Αγιού προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, δεν βρήκε την μπάλα αλλά εκείνη κατέληξε στα δίχτυα των Βέλγων για το 1-0. Και στο 74’ μετά από λάθος του Βράνιες, ο Βαλμπουενά μπήκε στην περιοχή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Φρέι που σε κενό τέρμα πλάσαρε για το 2-0. Μάλιστα στο 79’ ο Μπακάλι είδε τη 2η κίτρινη και άφησε την Άντερλεχτ με δέκα παίκτες και στο 83’ ο Σλιμανί έφυγε στην κόντρα αλλά πλάσαρε άστοχα.

Η βαθμολογία

  1. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 12 (11-3)
  2. Φενερμπαχτσέ 7 (7-6)
  3. Σπαρτάκ Τρνάβα 3 (3-7)
  4. Άντερλεχτ 1 (2-7)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Πέμπτη 29/11 (19:55)

Φενερμπαχτσέ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Άντερλεχτ-Σπαρτάκ Τρνάβα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ