aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠριν να είναι -πολύ- αργά…

Πριν να είναι -πολύ- αργά…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δεν είναι της στιγμής να γίνει ενδελεχής ανάλυση για τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις της ΑΕΛ στην Ευρώπη. Ούτε λεπτομερής ανάλυση για την απόδοση όλων των παικτών. Όλα αυτά θα τα διαβάσετε σε αναλυτικότερα ρεπορτάζ που θα ακολουθήσουν στην ιστοσελίδα μας. Αυτό, όμως, που «βγάζει μάτια» πώς χρήζει άμεσης βελτίωσης πριν να είναι αργά, είναι η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ. Πέραν από τον Μάρκο Αϊρόσα, δεν μπορεί να λεχθεί ή να αναφερθεί πως υπάρχει σταθερότητα στους άλλους παίκτες.

Ο Ζοσιμάρ Βοζίνια χρειάζεται βελτίωση -τουλάχιστον- στο μπλοκάρισμα της μπάλας, αφού στον επαναληπτικό με την Προγκρέ (2-1), χρειάστηκε διπλή προσπάθεια μετά από σχετικά εύκολα σουτ των αντιπάλων. Ο Μπογκντάν Μίτρεα είναι -πολύ- ευάλωτος στις γκέλες κάτι που φάνηκε από πέρυσι, όπως και ο Κεβίν Λαφράνς, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Η διαφορά είναι πως τα λάθη του Μίτρεα στοίχισαν σε κάποιες περιπτώσεις στην ΑΕΛ πέρυσι και φέτος, ενώ για τον Λαφράνς δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε κάποιο πάρα πολύ σοβαρό λάθος, ενώ υπάρχει το ελαφρυντικό της ευχέρειας στο σκοράρισμα.

Για το αριστερό άκρο της άμυνας, αφού δεν υπάρχει αντάξιος παίκτης με τον Νούριο Φορτούνα, μπορεί εύκολα να προτιμηθεί ο Χρίστος Γουίλερ και ο Ανδρέας Αβραάμ να μεταφερθεί στην επιθετική πτέρυγα, εκεί όπου είναι η φυσική του θέση. Ειδικά τον τελευταίο καιρό που είναι φορμαρισμένος, ως εξτρέμ μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα και να προσφέρει πολύ περισσότερα από τον Μέσκα να Μπάνγκνα ο οποίος έχει ως προσόν μόνο την ταχύτητα.

Από εκεί και πέρα, ένα ερώτημα που βασανίζει το μυαλό μεγάλης μερίδας οπαδών της ΑΕΛ, είναι το εξής: Εάν τώρα που απουσιάζει ο Ντόσα Ζούνιορ λόγω τραυματισμού και το τωρινό αμυντικό δίδυμο είναι ευάλωτο στα λάθη, δεν βρίσκει θέση στην ενδεκάδα ο Ανδρέας Κυριάκου, τότε πότε θα βρει; Τουλάχιστον σ’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή δυσκολεύεσαι να βρεις ψεγάδια συγκριτικά με τον Μίτρεα, όσες φορές αγωνίστηκε πέρυσι και φέτος. Ας περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει με τον Αντρέ Τεϊσέιρα ή αν θα υπάρξει θετική κατάληξη στο θέμα με την Λεϊσόες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ