aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Πρέπει να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε σε πιέσεις όπως με Ομόνοια και Απόλλων»

«Πρέπει να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε σε πιέσεις όπως με Ομόνοια και Απόλλων»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα (25/09) η ΑΕΚ για το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας στο AEK Aρένα (Παρασκευή 4/10, 19:00), όπου μίλησε ο προπονητής της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιδιάκεθ, καθώς και ο Κάρλες Πλάνας.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο προπονητής των κιτρινοπράσινων: «Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, όπως κάνουμε πάντα, έχουμε δει παιχνίδια από κοντά ή μέσα από το βίντεο. Ο Εθνικός είναι μία καλή ομάδα, που δουλεύει σκληρά στο γήπεδο, με πλάνο και οργάνωση στο παιχνίδι της. Όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι δύσκολα. Χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να κάνουμε σοβαρή δουλειά μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε την νίκη. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς. Παίζουμε στην έδρα μας, θα πρέπει να ασκήσουμε πίεση. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να πάρουμε την νίκη.

Το πιο σημαντικό για μας είναι το παιχνίδι της Παρασκευής. Εάν κερδίσουμε θα αφήσουμε πίσω τις ισοπαλίες που προηγήθηκαν. Είπα και την προηγούμενη βδομάδα ότι το λάθος που κάναμε ήταν αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, με Ομόνοια και Απόλλωνα ήταν παιχνίδια ντέρμπι και θα μπορούσε να συμβεί η ισοπαλία. Το παιχνίδι με τον Εθνικό μπορεί να κάνει την διαφορά και είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μετά από τρεις σερί ισοπαλίες. Βεβαίως και είχαμε αρκετά προβλήματα, δεν είχαμε και πολύ τύχη, αλλά τώρα θα πρέπει να πιέσουμε ακόμη περισσότερο, να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας και το πιο σημαντικό να πάρουμε την νίκη.

Είναι πολλά τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Κάθε παιχνίδι βεβαίως είναι διαφορετική ιστορία και θα πρέπει να μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου. Στα ντέρμπι με Ομόνοια και Απόλλωνα για παράδειγμα είδαμε τον αντίπαλο να μας πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να μας… κλέψει μπάλες και είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε και να ανταποκρινόμαστε. Όλες οι αναλύσεις μετά τα παιχνίδια είναι σημαντικές, αλλά βεβαίως εάν για παράδειγμα έβαζε το γκολ ο Trickovski στο τέλος η ανάλυση θα ήταν διαφορετική. Με μία νίκη κερδίζεις ψυχολογία, βελτιώνεις την ατμόσφαιρα και είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους παίκτες και τον κόσμο. Μπορούμε να βελτιώσουμε κάποιους τομείς, αλλά το πιο σημαντικό για μας στο παιχνίδι της Παρασκευής είναι να πάρουμε την νίκη», κατέληξε ο Βάσκος τεχνικός.

Από την άλλη, ο Πλάνας, δήλωσε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι ενώπιον μας, αλλά παίζουμε εντός έδρας και θέλουμε να πάρουμε την νίκη. Προερχόμαστε από τρεις ισοπαλίες, όπου αξίζαμε περισσότερα Είναι μία ευκαιρία για μας το παιχνίδι της Παρασκευής για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο αντίπαλος είναι μία καλή ομάδα που κάνει καλή σεζόν και χρειάζεται το καλύτερο δυνατό από μέρους μας για να πάρουμε την νίκη.

Έχω προσαρμοστεί και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι, κάτι που επιθυμούσα. Ο κόσμος εδώ και οι συμπαίκτες μου το έχουν κάνει πιο εύκολο και από την πρώτη στιγμή μου συμπεριφέρθηκαν σαν έναν από αυτούς. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αυτή την βοήθεια όταν πηγαίνεις σε μία νέα ομάδα και σε μία νέα χώρα. Το Κυπριακό πρωτάθλημα δεν το ήξερα, δεν είχα δει παιχνίδια, αν και είχα ορισμένους φίλους που έπαιζαν εδώ. Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και κάθε ομάδα μπορεί να σου προκαλέσει κινδύνους. Θα πρέπει να έχεις το μάξιμουμ της απόδοσης για να παίρνεις την νίκη. Είναι πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές  να είναι συγκεντρωμένοι και να βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι.

Σίγουρα είναι πολύ καλό όπως είπες και εσύ το ότι βρίσκονται στην ομάδα αρκετοί συμπατριώτες μου. Είχα την καλύτερη βοήθεια για να προσαρμοστώ γρήγορα. Δεν ένιωσα μόνος και μπορώ να υπολογίζω σε αυτούς οποιαδήποτε στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα», κατέληξε ο Iσπανός αμυντικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ