aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠρέμιερ Λιγκ: Χωρίς κόσμο δεν είναι βιώσιμο

Πρέμιερ Λιγκ: Χωρίς κόσμο δεν είναι βιώσιμο

Οι φίλοι της Πρέμιερ Λιγκ, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Μάικλ Γκόουβ, δεν θα επιστρέψουν στα γήπεδα την 1η Οκτωβρίου, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της διοργανώτριας Αρχής, η οποία δηλώνει απογοητευμένη γι’ αυτή την εξέλιξη.

Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθησή της ότι ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια. Την ίδια ώρα, η Πρέμιερ Λιγκ κάνει λόγο για τεράστια οικονομική ζημιά, με τις ομάδες να έχουν υποστεί απώλειες 770 εκατομμυρίων ευρώ μόνο από την περσινή σεζόν. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο χωρίς τους φιλάθλους και η οικονομία του ποδοσφαίρου δεν είναι βιώσιμη χωρίς αυτούς. Τώρα το εθνικό μας παιχνίδι χάνει πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα. Αυτό αρχίζει να έχει καταστροφικό αντίκτυπο στις ομάδες και τις κοινότητές τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Λόγω κορωνοϊού, πάντως, αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Λέιτον Όριεντ, για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, μετά τη διάγνωση αρκετών κρουσμάτων την ομάδα της τέταρτης κατηγορίας.

Κι όλα αυτά, ενώ «ορεξάτοι» επέστρεψαν μετά την πανδημία του κορωνοϊού οι ποδοσφαιριστές στην Αγγλία. Στις 10 αναμετρήσεις για την 2η αγωνιστική, σημειώθηκαν 44 γκολ, απολογισμός που αποτελεί ρεκόρ παραγωγικότητας από την θεσμοθέτηση της Πρέμιερ Λιγκ, το… μακρινό 1992. Σε τρεις αγώνες και συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις Εβερτον-Γουέστ Μπρομ (5-2), Λιντς-Φούλαμ (4-3) και Σαουθάμπτον-Τότεναμ (2-5) σημειώθηνκαν από επτά τέρματα, ενώ στο ματς της Λέστερ με την Μπέρνλι (4-2) οι τηλεθεατές απήλαυσαν έξι γκολ.

Το προηγούμενο ρεκόρ παραγωγικότητας, ήταν 43 τέρματα και είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ στην… προ Πρέμιερ Λιγκ εποχή, στην κορυφαία κατηγορία, το ρεκόρ με δέκα παιχνίδια έγινε στη Boxing Day του 1963, με 66 γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ