aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠράνιτς: «Αυτά μου είπαν Μόντριτς και Ράκιτιτς…»

Πράνιτς: «Αυτά μου είπαν Μόντριτς και Ράκιτιτς…»

Ο αριστερός μπακ της Ανόρθωσης σε συνέντευξη του σε Ολλανδική ιστοσελίδα ανέφερε ότι συνομίλησε με τους Ράκιτιτς και Μόντριτς για τον τελικό της ερχόμενης Κυριακής. Παράλληλα, ο Κροάτης άσος ανέφερε ότι του αρέσει να αγωνίζεται στην χώρα μας και ευελπιστεί ότι η δουλειά απέναντι στη Λάτσι θα τελειώσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Σου αρέσει στην Κύπρο;

«Ναι αρκετά… Μένω σε ένα χωριό δέκα χιλιόμετρα μακριά από την Λάρνακα από εκεί που είναι το στάδιο και το προπονητικό κέντρο της Ανόρθωσης. Το ποδόσφαιρο εδώ με εξέπληξε, δεν περίμενα να βρίσκεται σε τόσο ψηλό επίπεδο. Την περασμένη σεζόν, ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Απόλλωνας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Είσαστε τώρα στον δρόμο που οδηγεί προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Την Τρίτη κερδίσατε με 2-1 την Λάτσι. Ποια είναι τα σχόλια σου;

«Τα στημένα είναι τα αγαπημένα μου: Φάουλ και πέναλτι. Δεν κάναμε και το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά νικήσαμε. Πρέπει να τελειώσουμε την δουλειά την ερχόμενη Πέμπτη στην Αλβανία.»

Σε τι θέση αγωνίζεσαι; Αριστερός μέσος;

«Όχι . Όπως την περασμένη σεζόν, αγωνίζομαι στην θέση του αριστερού μπακ, εκεί με προτιμάει ο προπονητής μου. Προτιμώ να παίζω ως μέσος αλλά και ως αριστερός μπακ δεν έχω πρόβλημα, επιλέχθηκα στην καλύτερη ενδεκάδα την χρονιάς που μας πέρασε».

Που παρακολούθησες τον ημιτελικό της Κροατίας απέναντι στην Αγγλία την περασμένη Τετάρτη;

«Στο ξενοδοχείο, όλοι η ομάδα παρακολουθούσε το παιχνίδι και η νίκη μας, μου έδωσε εξαιρετικό συναίσθημα. Κανένας δεν πίστευε ότι θα φθάναμε στον τελικό, τα παιδιά ήταν κουρασμένα μετά από δύο παρατάσεις αλλά έδειξαν απίστευτη δύναμη και συνέχισαν να παλεύουν μέχρι το τέλος. Είμαι περήφανος γι αυτούς…»

Έπειτα το 1-0 των Άγγλων, εσύ συνέχισες να πιστεύεις;

«Η Κροατία δεν έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο και ήταν τυχερή που η Αγγλία δεν έβαλε άλλο γκολ. Αντιθέτως όμως στην επανάληψη είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού ήταν πιο γρήγοροι και κέρδιζαν κάθε δεύτερη μπαλιά. Το 1-1 τους έδωσε την απαιτούμενη ψυχολογία και το ένιωσα και εγώ. Εκείνη την ώρα είπα στους συμπαίκτες μου “Τώρα θα νικήσουμε 100%”. Η Αγγλία δεν μπορούσε να βρει λύσεις.»

Που θα παρακολουθήσεις τον τελικό της Κυριακής;

«Έχουμε προγραμματίσει ένα μικρό πάρτι με τον Σίλντεφελντ, ο οποίος αγωνίζεται κι’ αυτός στην Ανόρθωση (ήταν διεθνής με την Εθνική της Κροατίας). Θα πάμε για μπάρμπεκιου κατά τη διάρκεια της μέρας και αργότερα θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα».

Τι περιμένεις από τον αγώνα;

«Για την Κροατία θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, οι Γάλλοι έχουν πολύ καλή ομάδα και μέχρι τώρα έχουν παίξει εξαιρετικά, αλλά έχουν πίεση γιατί είναι το φαβορί και πρέπει να κερδίσουν. Στην Κροατία το πιστεύουν και αυτές οι ευκαιρίες έρχονται μόνο μια φορά στην ζωή.»

Αν πραγματοποιηθεί…;

«Τότε θα γίνει ένα τεράστιο πάρτι στην χώρα μου… όλοι θα είναι μεθυσμένοι!»

Είχες κάποια συνομιλία με τους παίκτες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ;

«Ναι,  μίλησα με τον Μόντριτς και τον Ράκιτιτς την περασμένη Τετάρτη.  Και δύο μου είπαν ότι είναι έτοιμοι 100%, είναι έτοιμοι να γίνουν Παγκόσμιοι πρωταθλητές! Είναι κουρασμένοι, αλλά ο τελικός του Μουντιάλ είναι ένα ειδικό παιχνίδι. Δεν θα τους ξανά ενοχλήσω πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για τον τελικό και την μάχη απέναντι στην Γαλλία.»

Ποιο είναι το μυστικό αυτής της ομάδας;

«Η απάντηση είναι δύσκολη, παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Λούκα Μόντριτς και ο Ιβάν Ράκιτιτς είναι οι καλύτεροι μέσοι στον κόσμο, και αυτοί οι δύο είναι το κλειδί, ελέγχουν όλο το παιχνίδι.»

Παίρνεις κλήσεις από δημοσιογράφους;

«Ναι, αρκετές εφημερίδες στην Κροατία δεν γράφουν τίποτα άλλο αυτή τι στιγμή και έτσι με καλούν συχνά. Μου αρέσει να λέω την άποψη μου, αλλά δεν κοιτάζω πίσω στο παρελθόν.. το παρελθόν δεν είναι ενδιαφέρον, βλέπω το παρόν και το μέλλον.»

Έχεις ακόμα επαφές με την Χέρεφεν;

«Όχι, υπήρχαν πολλές αλλαγές στο προσωπικό της ομάδας όλοι με τους οποίους συνεργάστηκα έφυγαν. Όταν έφυγα για τον Παναθηναϊκό το 2016, υπήρχε κάποιος που με ήθελα να επιστρέψω πίσω αλλά αυτό δεν έγινε.»

Δείτε ΕΔΩ αυτούσια την συνέντευξη του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ