aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠουλλαΐδης: «Μαζί για την κορυφή και την επιστροφή στην Αμμόχωστο»

Πουλλαΐδης: «Μαζί για την κορυφή και την επιστροφή στην Αμμόχωστο»

Μεταμεσονύχτιο μήνυμα του μεγαλομετόχου της Ανόρθωσης, Χρίστου Πουλλαΐδη, για τη συμπλήρωσης 110 χρόνων ζωής και προσφοράς του σωματείου της Αμμοχώστου:

«Φίλες και Φίλοι Ανορθωσιάτισσες και Ανορθωσιάτες, λαμπρή ημέρα για τον αθλητισμό, την Αμμόχωστο και τον τόπο μας καθώς σήμερα συμπληρώνονται εκατόν δέκα χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού μας σωματείου, της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Εκατόν δέκα χρόνια δημιουργικής παρουσίας, στο πέρασμα των οποίων, η Ανόρθωσις, μέσα από τη διαχρονική προσφορά των μελών της, ως επίσης την αγωνιστικότητα και τις διακρίσεις των αθλητών και των προπονητών που λάμπρυναν την πορεία της,  κατόρθωσε να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην αθλητική, και όχι μόνο, ιστορία της Αμμοχώστου και της πατρίδας μας γενικότερα.

Η Μεγάλη μας Κυρία, ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1911 για να καταστεί πρωταγωνίστρια στην αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου. Παρούσα σε όλα τα εθνικά καλέσματα του ελληνισμού, με ήρωες και θυσίες που έφτασαν μέχρι και την ανατίναξη του οικήματός της, το 1958. Πρωτοπόρα σε όλα τα δρώμενα του δημοσίου βίου, ανέπτυξε πληθώρα δράσεων που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Διεκδικήτρια της κορυφής σε κάθε άθλημα που συμμετέχει, κατόρθωσε επιτυχίες που την έκαναν γνωστή πέραν από τα στενά γεωγραφικά όρια της Κύπρου μας.

Ιδιαιτέρως δε, μετά την προσφυγοποίηση του συλλόγου απόρροια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974, το σωματείο μας πέτυχε την επαναδραστηριοποίησή του, αναλαμβάνοντας τον ιερό ρόλο να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής στην κατεχόμενη πόλη μας.

Η Ανόρθωσις αντιπροσωπεύει για όλους μας τις θύμισες της θαλασσοφίλητης, αγαπημένης μας Αμμοχώστου, τις χρυσές αμμουδιές της,  την γλυκιά πορτοκαλένια μυρωδιά της πλάσης της, το πνεύμα και την περηφάνια κάθε Αμμοχωστιανού για το τι πρεσβεύει η αγαπημένη μας πόλη. Πάνω από όλα όμως αντιπροσωπεύει την άδολη αγάπη για την πόλη μας και ενισχύει τη θέλησή μας για οριστική επιστροφή σε μια ελεύθερη πατρίδα. Μια ελεύθερη πατρίδα, στην οποία η Ανόρθωσις θα μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει την μεστή αγώνων, θυσιών και κατακτήσεων 110 χρόνων πορεία της, στη φυσική μας έδρα, το ΓΣΕ, στην πόλη όλων μας, την Αμμόχωστο.

Ερχόμενος στο σήμερα, η ποδοσφαιρική ομάδα συνεχίζει παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, να είναι μέσα στους στόχους της. Εμπόδια κάθε είδους, έχουμε συναντήσει πολλά και είμαστε βέβαιοι πως θα συναντήσουμε κι άλλα στον δρόμο μας. Λάθη και ενδεχόμενες παραλείψεις, επίσης κάναμε. Η αγάπη και η πίστη για αυτό το σωματείο είναι αστείρευτη και είμαι βέβαιος πως η στιγμή για να πανηγυρίσουμε νέες επιτυχίες, πλησιάζει.

Υπερήφανοι Ανορθωσιάτες,

Στις προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου, δεν περισσεύει κανείς. Το σωματείο μας μεγαλούργησε όταν όλοι μαζί, παλεύαμε ενωμένοι για τους ίδιους στόχους, τα ίδια ιδανικά, τους ίδιους αγώνες. Σας καλώ, να πορευθούμε ξανά ενωμένοι για να κατατάξουμε και πάλι τη Μεγάλη μας Κυρία στην κορυφή.

Με πρώτη και μεγαλύτερη ευχή, την επιστροφή μας στην Αμμόχωστο, αγαπημένη μας Ανόρθωσις, Χρόνια σου Πολλά! Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ