aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠουλλαΐδης: «Είναι εξωφρενικό. Θα γραφτεί με μαύρα γράμματα…»

Πουλλαΐδης: «Είναι εξωφρενικό. Θα γραφτεί με μαύρα γράμματα…»

Στην Cablenet και στην εκπομπή «Χωρίς VAR» ήταν φιλοξενούμενος ο μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ομάδα της Αμμοχώστου. Αποκάλυψε πως η «Κυρία» δεν θα βιαστεί για τις επόμενες δύο μετεγγραφικές κινήσεις, ενώ τόνισε πως η μπάλα βρίσκεται στον Ράγιος ενόψει της νέας σεζόν.

Ο ισχυρός άντρας των κυανόλευκων, σχολίασε την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος εκφράζοντας για άλλη μια φορά την απογοήτευση της Ανόρθωσης, ενώ τόνισε πως η διοίκηση θα προχωρήσει σε προσφυγή.

Η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy, κατέγραψε όλες τις αναφορές του Πουλλαΐδη και τις παραθέτει πιο κάτω.

Αναλυτικά:

Για την ανακήρυξή του ως επίτιμος πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μπαχρέιν: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, μίλησα με τον ΠτΔ και του είπα πως είναι μεγάλη τιμή. Είμαι εκτός Κύπρου μετά την εισβολή και βλέπω αλλιώς τα πράγματα. Θέλω πάντα να προσφέρω στον τόπο μου».

Για τον προγραμματισμό στην Ανόρθωση και αν η κάθοδος του στην Κύπρο θα φέρει εξελίξεις: «Τα θέματα τα χειρίζεται η ομάδα προγραμματισμού που έχουμε. Πρωτίστως ο προπονητής, αυτός αποφασίζει τι και ποιόν θέλει. Έχουμε κάνει τέσσερις προσθήκες και μας απομένουν μόνο δύο. Επειδή είναι θέσεις κλειδιά δεν θα βιαστούμε. Θα πάρουμε τον χρόνο μας. Πάντοτε πρέπει να υπάρχει πλάνο, έχουμε δώσει στον προπονητή μας ευελιξία. Αν χρειαστεί να κάνει και τρίτη μετεγγραφή, τότε θα γίνει».

Για το οικονομικό σε σχέση με τις προσθήκες και αν θα γίνουν κινήσεις υπέρβασης: «Ήδη αυτές οι δύο θέσεις που είναι κενές, είναι θέσεις κλειδιά. Σίγουρα θα γίνει υπέρβαση. Τι σημαίνει αυτό; Πως δουλεύουμε σε ένα προκαθορισμένο προϋπολογισμό. Δεν μπορούμε να φέρουμε παίκτη και να τον πληρώνουμε 500.000 ευρώ. Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως θα διαθέσουμε περισσότερα απ’ όσα διαθέσαμε για τον Ανανίτζε. Θα φέρουμε πιο ποιοτικούς παίκτες».

Για τον προϋπολογισμό κι αν θα προκύψει μείωση λόγω της πανδημίας: «Η οικονομία έχει πληγεί παγκόσμια. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αμέτοχο στο πλήγμα. Είπαμε πως θα κινηθούμε στα περσινά πλαίσια. Πέρσι έγινε μια πολύ καλή δουλειά και έτσι έχουμε τις βάσεις για να μπορέσουμε με λίγες αλλαγές να ανέβουμε επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για την υπόθεση του Ράγιος και το μέλλον του: «Η Ανόρθωση έχει πάρει τα μέτρα της, έκανε κάποιες κινήσεις προς τον Ράγιος. Η μπάλα είναι στα πόδια του. Δεν έχουμε να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε κάτι απ’ όσα είπαμε. Ήδη ο προπονητής ψάχνει να βρει άλλους παίκτες με χαρακτηριστικά που αυτός καθορίζει. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που αξιολογούνται».

Για τις τοποθετήσεις του Ράγιος, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την μείωση απολαβών, κι αν θα τον δεχθεί ο Κετσπάγια πίσω σε περίπτωση που αλλάξει στάση: «Όλα αυτά αξιολογούνται. Είναι θέμα timing. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά».

Αν υπάρχει πρόταση για τον Κατσαράβα ή τον Οκριασβίλι από ομάδες του εξωτερικού: «Δεν έχουμε κάτι επίσημο για κανέναν παίκτη. Γίνονται συζητήσεις, κάποιες κουβέντες με μάνατζερ. Τίποτα επίσημο που μπορώ να αποκαλύψω».

Για τον έλλειμμα του 2019: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και το 2013 είχα τα ίδια και χειρότερα, όσον αφορά το ύψος του χρέους. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Σίγουρα υπήρξε κακοδιαχείριση, πληρώνουμε εμείς τη νύφη. Το σημαντικό είναι να έχεις ισορροπία. Η Ανόρθωση πρέπει να είναι πρωταγωνιστική. Αλλά δεν πρέπει να ξοδεύεις αλόγιστα. Θα ανακοινώσουμε τα νούμερα στη γενική συνέλευση και θα παραθέσουμε στους μετόχους τι πληρώσαμε για παλιές οφειλές. Ακόμα πληρώνουμε καθημερινά».

Για τα έσοδα από την Ευρώπη και τις δυσκολίες με τις χορηγίες/εισιτήρια διαρκείας: «Μας προβληματίζουν αυτά. Πιστεύω στην ικανότητα αυτού που είναι στα ηνία της εταιρείας. Ο Χαμπουλλάς και η ομάδα του δουλεύουν εντατικά. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Η Ανόρθωση πάντα βρίσκει τον τρόπο αν έχει τους σωστούς ανθρώπους στα ηνία. Πρέπει να προσέξουμε και να διατηρήσουμε την σταθερή πορεία, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρέπει να βγάζει υγεία η Ανόρθωση».

Για τη λήξασα σεζόν και την επιτυχία της ομάδας: «Επαγγελματικότητα. Πρέπει να υπάρχει σε όλο το οικοδόμημα. Είναι μια εταιρεία η οποία πρέπει να διοικείται σωστά. Όλοι όσοι εργάζονται πρέπει να ξέρουν τους στόχους τους».

Για τις σχέσεις εταιρείας-σωματείου, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν και οι καλύτερες: «Είναι άριστες. Οι δύο πρόεδροι είναι σε συνεχή επαφή. Η Ανόρθωση μια είναι, οι στόχοι είναι κοινοί».

Για τους μονούς αγώνες στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και αν η Ανόρθωση είναι σε θέση να επιστρέψει στις επιτυχίες στη Ευρώπη: «Βεβαίως έχει τεθεί ως στόχος η είσοδος στους ομίλους. Είναι εφικτός αν όλοι έχουν πίστη στην ομάδα. Και έχουν. Πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε, θέλουμε όμως και λίγη τύχη».

Για το «Αντ. Παπαδόπουλος» που υποβιβάστηκε σε Κατηγορία 2: «Εμείς παλιά όταν ήμουν στην προηγούμενη θητεία, κάναμε αίτηση για να αναβαθμίσουμε το γήπεδο από Κατηγορία 3, σε 4. Κάναμε κάποια βελτιωτικά έργα. Τον Ιανουάριο του 2019 ήρθε μια ομάδα από την UEFA για να αξιολογήσει το γήπεδο μας και δυστυχώς δεν τους άρεσαν αυτά που είδαν. Μας έστειλαν επιστολή με 30 στοιχεία που έπρεπε να διορθωθούν για τον χλοοτάπητα και τον φωτισμό. Τα διορθώσαμε, όμως λόγω του κορωνοϊού δεν μπόρεσαν να έρθουν για έλεγχο. Τους στείλαμε φωτογραφίες και γήπεδο και περιμένουμε την θετική έγκριση τους. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι τυπικό το θέμα. Με πλήγωσε γιατί όταν κάνεις προσπάθειες να βελτιωθείς, δεν γίνεται να πηγαίνεις πίσω πίσω. Ήταν ένα πισωγύρισμα».

Για την τιμωρία της Ανόρθωσης με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στην Ευρώπη: «Είναι κάτι που πρέπει να κλείσει. Η διοίκηση είναι για να ξοφλά παλιές αμαρτίες (σ.σ. γέλια). Όταν μίλησα το 2014-2015 με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, του έθεσα τα επιχειρήματα μας, και μου υποσχέθηκε πως θα μας βοηθήσει γιατί η τιμωρία ήταν λίγο αυστηρή. Θα δούμε με τα νέα δεδομένα».

Για τον Ανδρέα Παντελή και την καταγγελία της Ανόρθωσης για οικονομικές ατασθαλίες της προηγούμενης διοίκησης: «Δεν το παρακολουθώ το θέμα. Ο πρόεδρος το παρακολουθεί και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως θα πάει μέχρι το τέλος. Ήδη έγιναν κάποιες καταθέσεις, κλήθηκε και ο κ. Παντελή. Πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση. Είναι ποινικό αδίκημα, δεν εξαρτάται από εμάς. Αφορά την κοινωνία μας. Είναι το κράτος απέναντι σε κάποιον που έκανε ένα αδίκημα. Προχωρήσαμε σε καταγγελία, καταθέσαμε τα τεκμήρια μας και αναμένουμε από την κυπριακή δικαιοσύνη».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και αν η Ανόρθωση προχώρησε νομικά ώστε να αντρέψει την κατάσταση σχετικά με το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Προχωρά το θέμα με τους νομικούς μας, μαζεύουν στοιχεία. Ετοιμάζονται να τα υποβάλουν στην επιτροπή επίλυσης διαφορών. Θεωρείται δεδομένη η προσφυγή της Ανόρθωσης».

Για το αν προλαβαίνει να κινηθεί νομικά, αφού πλησιάζει η πρεμιέρα της Ομόνοιας στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν θα γίνει σε ένα μήνα. Υπάρχουν τρία στάδια. Εναπόκειται στην UEFA ή στην ΚΟΠ να βρει τις λύσεις. Έχει γίνει μια μεγάλη αδικία και πρέπει με κάποιον τρόπο να διορθωθεί. Εμείς πιστεύουμε στο δίκαιο μας».

Για το τι υποστηρίζει η Ανόρθωση ως το πιο δίκαιο: «Το θέμα είναι νομικό. Δεν μπορώ να πω εγώ ποια είναι η λύση. Εγώ είμαι πολιτικός μηχανικός. Αν μου λέγατε πώς να χτίσω ένα κτήριο, θα έλεγα (σ.σ. γέλια)».

Για το αίτημα της Ομόνοιας να στεφθεί πρωταθλήτρια: «Η θέση μας είναι εκεί. Αποφασίστηκε να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια, διακόπηκε το πρωτάθλημα χωρίς λόγο. Εμείς είχαμε πει πως υπήρχε χρόνος και δικαιωνόμαστε. Καθόμαστε και βλέπουμε τα άλλα πρωταθλήματα, ενώ εμείς δεν παίζουμε. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα με την Ομόνοια. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι δίκαιος. Είπαμε να γίνει αγώνας μπαράζ ώστε να αποφασιστεί ποιος θα πάει στο Τσάμπιονς και ποιος στο Γιουρόπα Λιγκ. Βεβαίως το καταθέσαμε το αίτημα μας. Δεν πήραμε απάντηση από την ΚΟΠ. Δεν πήραμε απαντήσεις, γι’ αυτό τις ψάχνουμε σε αδικίες που έχουν γίνει».

Για το πρωτόκολλο που παρουσιάστηκε στο Προεδρικό πριν την απόφαση και τις δυσκολίες που υπήρχαν για επανέναρξη: «Εγώ θα σας πω τι θα έκανα. Υπάρχει ο πρόεδρος της ΚΟΠ. Και λέει πως θέλει να αρχίσει το πρωτάθλημα. Ο ΠτΔ είπε να παίξουμε. Εγώ θα έκλεινα τους ειδικούς σε ένα δωμάτιο και θα τους έλεγα “βρείτε τις λύσεις”. Γιατί τόσες χώρες βρήκαν τις λύσεις; Μείναμε εκτεθειμένοι. Το ποδόσφαιρο μας δεν πάει μπροστά με τέτοιες κινήσεις. Είναι εξωφρενικό για μένα, θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια. Δεν υπήρχε λόγος να διακοπή το πρωτάθλημα. Τους είπαμε μέσω επιστολής να περιμένουν ακόμα μιεα εβδομάδα».

Για την αύξηση των ομάδων και την άρνηση της Ανόρθωσης: «Την ασπαστήκαμε όλοι οι πρόεδροι αυτή τη θέση. Δυστυχώς ανατραπήκαν τα πράγματα».

Για την συμφωνία κυρίων μεταξύ των «Big-6» η οποία δεν τηρήθηκε: «Η Ανόρθωση πάντοτε τηρεί τις συμφωνίες της, είτε γραπτές είτε προφορικές. Αυτή την συμφωνία την τηρήσαμε κατά γράμμα. Είχαμε περιπτώσεις που παίκτες άλλων ομάδων μας προτάθηκαν, και αμέσως ενημερώσαμε τους προέδρους. Όπως προτάθηκε και ο Ράγιος σε άλλη ομάδα».

Αν ισχύει ακόμα αυτή η συμφωνία για την Ανόρθωση: «Υπάρχει και το ηθικό. Αν ένας παίκτης έχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα από την εξάδα, και μας προταθεί θα κάνουμε μια κουβέντα με τον πρόεδρο της άλλης ομάδας για να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτό γινόταν και όταν ήμουν εγώ στην προεδρία. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε παίκτη της εξάδας χωρίς να μιλήσουμε με τον πρόεδρο της άλλης ομάδας».

Για τους Ελουντού και Κορέιρα που αποκτηθήκαν μετά τον Ιανουάριο και κατα πόσο είχαν το δικαίωμα να μιλήσουν με άλλη ομάδα: «Ενοχλήθηκα και εγώ με την διαρροή. Δεν είναι από την Ανόρθωση που προέκυψε αυτό. Δεν ξέρω, αλλά με ενόχλησε».

Αν είναι υπέρ της καθόδου ξένων διαιτητών από την αρχή του νέου πρωταθλήματος: «Η πάγια θέση της Ανόρθωσης είναι ότι πρέπει να στηρίζουμε τους Κύπριους διαιτητές. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο. Είναι υποτιμητικό να ζητά η ΚΟΠ ξένους διαιτητές. Λάθη γίνονται, η Ανόρθωση σε 2-3 παιχνίδια αδικήθηκε κατάφορα. Πρέπει να δημιουργήσουμε υποδομές και σχολές για να βγάλουμε καλούς διαιτητές για την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό».

Για το αν η κάθοδος ξένων διαιτητών θα βοηθήσει τους Κύπριους: «Δεν συμφωνώ. Αλλά σίγουρα η ΚΟΠ είναι υπεύθυνη να βρει τις λύσεις. Έχουμε σχεδόν τέσσερις μήνες, θα μπορούσε να προετοιμαστούν οι διαιτητές. Να φέρουμε νεαρά παιδιά πάνω, να τα εκπαιδεύσουμε. Πρέπει η ΚΟΠ να δει τις δυνατότητες. Αν είναι ανάγκη και αν εξαντλήσουμε τα περιθώρια, τότε να φέρουμε ξένους. Τα σωματεία έχουν πληγεί, έχουμε τεράστιες ζημιές. Η ΚΟΠ και η Κυβέρνηση πρέπει να δει το θέμα του κόστους».

Για τους δικούς του προβληματισμούς: «Η Ανόρθωση είναι ένας σύλλογος που έχει προσφέρει στα εθνικά θέματα, αντιπροσωπεύει την Αμμόχωστο. Είναι μια υπόσταση που πρέπει να δουν οι άλλοι. Τα νέα παιδιά, όταν τους ρωτάς από πού είναι, τι σου λένε; Η Ανόρθωση πρέπει να κρατηθεί ζωντανή. Είπα στα παιδιά μου να λένε ότι κατάγονται από την Αμμόχωστο ή από το Μπαχρέιν. Είναι οι ρίζες μας. Μέσω του ποδοσφαίρου να κάνουμε πράγματα. Το ποδόσφαιρο διαμορφώνει χαρακτήρες».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Εγώ ήρθα να προσφέρω. Από το 2012, βοηθούσα τον Κάκο, βοηθούσα και τον Παντελή. Δεν είναι ανάγκη να είμαι στα ηνία. Πάντοτε θα προσφέρω και θα είμαι δίπλα στην Ανόρθωση. Θέλω να βλέπω τον κόσμο να χαμογελά, να είναι χαρούμενοι με την πορεία της Ανόρθωσης και να θυμούνται την Αμμόχωστο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ