aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠού ποντάρει ο Σωφρόνης και οι παίκτες του…

Πού ποντάρει ο Σωφρόνης και οι παίκτες του…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αδίκησαν τους εαυτούς τους κάποιες φορές, σε άλλες αυτομαστιγώθηκαν, αλλά το έχουν πάρει απόφαση, ειδικά μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Να πάνε αλάνθαστοι μέχρι τέλους. Η ομάδα τους, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα, διαθέτει αντοχές και ποιότητα. Το πείσμα είναι τόσο, όσο χρειάζεται για να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Το -4 αποτελεί σίγουρα μειονέκτημα για τον Απόλλωνα, όμως υπάρχουν δύο στοιχεία, που τους κάνουν να αισιοδοξούν. Πρώτον, ποντάρουν και σε άλλες απώλειες του ΑΠΟΕΛ για να πέσει η διαφορά και δεύτερον, έχουν να δώσουν το τελευταίο ματς στο ΓΣΠ, όπου αν χρειάζονται τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ για κατακτήσουν τον τίτλο, πιστεύουν ότι μπορούν.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, έχει πείσει και τον πιο δύσπιστο, πως μπορεί να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Απομένουν πέντε παιχνίδια, τα οποία το καθένα ξεχωριστά έχει και τη δική του δυσκολία. Την Κυριακή θα αναμετρηθούν με την ΑΕΛ που εμφανίζεται αλλαγμένη τελευταία. Είναι και το πρόσφατο 1-1 για να υπενθυμίζει πως πάντα τα ντέρμπι των «αιωνίων» της Λεμεσού κρύβουν παγίδες.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα, σε ακόμη ένα παιχνίδι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ρομπέρζ. Κατά συνέπεια θα αγωνιστεί πάλι ο Χάμπος Κυριάκου, δίπλα από τον Βινίσιους στο κέντρο της άμυνας. Η συνταγή με τον Πέδρο δίπλα από τον Σατσέτι ήταν πετυχημένη την περασμένη Πέμπτη και οι ίδιοι θα αγωνιστούν και κόντρα στην ΑΕΛ. Πλην του Ρομπέρζ και των άτυχων, Γκιέ Γκιέ και Μπεντόγια, οι κυανόλευκοι θα έχουν εκτός πλάνων και τον Πίεχ λόγω καρτών. Μένει μοναδική αξιόπιστη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης ο Μαγκλίτσα.

Είναι αλήθεια, πως όσο πλησιάζουμε στο τέρμα τα ζωνάρια σφίγγουν και μαζί οι επιλογές. Είναι στη μέση και η καταπόνηση, όμως εδώ που έφθασε ο Απόλλων δεν έχει περιθώρια να κάνει πίσω. Οι «σφυγμοί» των κυανολεύκων, δείχνουν να είναι δυνατοί και φανερώνονται μέσα από την προσπάθειά τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Τόσο μεγάλες αντοχές δεν έχουν δείξει ποτέ, σε προηγούμενες σεζόν.

Η θεωρία και η πρακτική δείχνουν πως με τον Σωφρόνη Αυγουστή έχουν αποκτήσει έναν πρωτόγνωρο τσαμπουκά και περίσσια αυτοπεποίθηση. Βγαλμένος μέσα από τα σπλάχνα του Απόλλωνα, σαρξ εκ της σαρκός της ομάδας που δοξάστηκε ως ποδοσφαιριστής ο τεχνικός του Απόλλωνα, διαθέτει εκείνα που δεν είχε κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια στον πάγκο των κυανολεύκων.

Το πάθος, τον σεβασμό και την αγάπη για την ομάδα, αλλά και το ανυπότακτο πνεύμα του νικητή. Δεν είναι δα και λίγα, μάλλον αποτελούν τα σπουδαιότερα όπλα του φετινού Απόλλωνα, τα οποία ο Αυγουστή μεταδίδει με τον καλύτερο τρόπο στους ποδοσφαιριστές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ