aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠού ήσουν ΑΕΚ; Πούποτε…

Πού ήσουν ΑΕΚ; Πούποτε…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Σωφρόνης Αυγουστή συμπλήρωσε 15 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ, στην ήττα 0-3 από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Όταν η διοίκηση του συλλόγου της Λάρνακας τού έδινε τα «κλειδιά» του ΑΕΚ Αρένα, τον περασμένο Νοέμβριο, ήλπιζε σε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με των προκατόχων του, Νταβίδ Κανέδα και Τζοάν Καρίγιο. Ωστόσο, οι αριθμοί μαρτυρούν ότι η προσδοκώμενη βελτίωση δεν ήρθε ακόμα, παρά τις δύο αλλαγές τεχνικών.

Όταν προσελήφθη, λοιπόν, οι κιτρινοπράσινοι απείχαν έξι βαθμούς από την κορυφή και βρίσκονταν εντός κυπέλλου. Η ατυχία ήταν ότι το ντεμπούτο του, προτού προλάβει να διορθώσει κάτι, τον έφερε σε μονό ματς κυπέλλου με την ΑΕΛ και ήρθε ο πρόωρος αποκλεισμός. Στη συνέχεια άρχισαν οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και τότε η απόσταση από την κορυφή ήταν έξι βαθμοί.

Σήμερα, μετά από 14 παιχνίδια πρωταθλήματος και απολογισμό έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες, η διαφορά πήγε στους 13 πόντους, ενώ είναι στους 11 από την τρίτη και εφτά από την τέταρτη θέση. Συγκριτικά με τα 11 αποτελέσματα των Κανέδα και Καρίγιο στην τρέχουσα σεζόν, δεν παρατηρείται βελτίωση. Διότι ο απολογισμός έως την απομάκρυνση του τελευταίου ήταν 6-1-4 (συμπεριλαμβανομένης και μίας νίκης στο κύπελλο επί του Κούρη Ερήμης).

Σαφέστατα, υπάρχει το ελαφρυντικό ότι η ΑΕΚ του 2020-21 δεν ήταν δικό του δημιούργημα. Ούτε προπονητικά ούτε μετεγγραφικά. Η γκρίνια των φίλων της για τις εμφανίσεις άλλωστε άρχισε από τα φιλικά και άγγιζε τον Κανέδα και τον πρώην τεχνικό διευθυντή του συλλόγου Αρνάλ Κόντε. Η συνέχεια τούς δικαίωσε. Από την άλλη, ο Κύπριος προπονητής προσελήφθη ακριβώς για να ανεβάσει την ομάδα, προς το παρόν δίχως επιτυχία. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα δουλέψει σκληρά για να βελτιώσει την εικόνα της και μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει στο εγγύς μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ