aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠοτσετίνο: «Δεν θα καθορίσει τον τίτλο το ντέρμπι με τη Λιλ»

Ποτσετίνο: «Δεν θα καθορίσει τον τίτλο το ντέρμπι με τη Λιλ»

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της γαλλικής Ligue1 ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Λιλ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (03/04) θα είναι σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για την εξέλιξη της μάχης του εφετινού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον τεχνικό των Παριζιάνων, Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Η Παρί ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τη Λιλ (63 β.) και είναι τυπικά πρώτη λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, μόλις 8 αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, ωστόσο, όπως τόνισε ο Αργεντινός προπονητής υπάρχει δρόμος ακόμη μέχρι τον τίτλο.

«Είναι δεδομένα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κορυφή και μετά απ’ αυτό, όμως δεν θα είναι καθοριστικό» ήταν το σχόλιο του Ποτσετίνο σε συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (02/04).

Η Παρί θα αγωνιστεί χωρίς τον Ιταλό μέσο Μάρκο Βεράτι, ο οποίος επέστρεψε με μυϊκό τραυματισμό απ’ τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ομάδα της χώρας του και θα ξεκουραστεί για τέσσερις μέρες, ενόψει του πρώτου προημιτελικού του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου.

Στον αντίποδα, ο προπονητής των περσινών τρεμπλούχων Γαλλίας θα έχει πανέτοιμο πλέον τον Νεϊμάρ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να βελτιώσει τη φυσική κατάστασή του στη διάρκεια της διακοπής. «Μπόρεσε να προπονηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο για δύο εβδομάδες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την κατάστασή του, ενώ ο ρυθμός του είναι πλέον ολοένα και καλύτερος. Βεβαίως χρειάζεται κι αγώνες στα πόδια του» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Λιλ, Κριστόφ Γκαλτιέ, υπογράμμισε πως ο επερχόμενος αγώνας της Παρί με την Μπάγερν, δεν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν οι Παριζιάνοι τον μεταξύ τους αγώνα.

«Τέτοιο καιρό κάθε σεζόν, η Παρί συνηθίζει να παίζει ένα αποφασιστικό παιχνίδι για τον τίτλο στη Γαλλία, αλλά και ματς στο Champions League. Οπότε έχει συνηθίσει να παίζει σ’ αυτούς τους πιεστικούς ρυθμούς και με φορτωμένο πρόγραμμα» σχολίασε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ