aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠοτσετίνο: «Αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία, θα μας βοηθήσει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση»

Ποτσετίνο: «Αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία, θα μας βοηθήσει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση»

Ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες για το άσχημο… μπάσιμο της Τότεναμ στη σεζόν (12 βαθμοί σε εννιά αγώνες στην Premier League και «εφτάρα» από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League), είναι η αργοπορημένη έναρξη της προετοιμασία της, σύμφωνα με τον τεχνικό της, Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

«Πάντα εκμεταλλεύεσαι την προετοιμασία για να θέσεις τις αρχές της ομάδας, ωστόσο, θεωρώ ότι εμείς αργήσαμε να ξεκινήσουμε. Ο ανταγωνισμός δεν σε περιμένει», τόνισε χαρακτηριστικά μετά τη χθεσινή επικράτηση των «σπιρουνιών» επί του Ερυθρού Αστέρα ο Αργεντινός προπονητής.

Πάντως, ο Ποτσετίνο θεωρεί ότι η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση θα ωφελήσει την ομάδα του. «Αποτελεί τεράστια εμπειρία για εμάς σαν γκρουπ αυτή η κατάσταση, αφού στο παρελθόν δεν την είχαμε ξαναβιώσει. Θα μας βοηθήσει να γίνουμε δυνατότεροι. Αυτή τη στιγμή βλέπω χαρούμενα πρόσωπα στα αποδυτήρια. Έδωσα ρεπό στους παίκτες για αύριο (σ.σ.: σήμερα). Οπότε, τα χαμόγελα έγιναν ακόμα περισσότερα. Δεν μπορείς να σταματήσεις τις φήμες. Κακές περίοδοι όπως η δική μας μπορούν να συμβούν σε κάθε ομάδα. Το σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι και να βρούμε μία λύση», εξήγησε.

Ο αγγλικός Τύπος γράφει καθημερινά για ύπαρξη εσωτερικών προβλημάτων στην Τότεναμ. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, βρίσκει αντίθετο τον «αρχιτέκτονα» της, ο οποίος μίλησε για το πως… λειτουργεί ο κόσμος του ποδοσφαίρου.

«Υπήρξε τεράστια αλλαγή μετά τον τελικό του Champions League. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Όμως, πρέπει να αποφύγεις το δράμα και να παραμείνεις σταθερός στις αρχές σου. Εάν δεν κερδίζουμε, συμβαίνει γιατί δεν παίζουμε καλά. Όχι επειδή υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα. Είτε κερδίζεις, είτε χάνεις, έντεκα παίκτες θα είναι πάντα χαρούμενοι. Άλλοι εφτά θα είναι και αυτοί σχετικά χαρούμενοι και οι δέκα, οι οποίοι έμειναν απ’ έξω, όχι. Έτσι είναι ο κόσμος», υπογράμμισε ο Ποτσετίνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ