aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠοσοστό ελεύθερου σκοπευτή!

Ποσοστό ελεύθερου σκοπευτή!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τα πέντε γκολ σε 15 συμμετοχές κατά την περασμένη σεζόν, ήταν απλώς ένα μικρό δείγμα της εκτελεστικής ικανότητας του Φλοριάν Τολεμές. Ο στράικερ της ΑΕΚ, όμως, παρουσιάζεται με σαφέστατα βελτιωμένα ποσοστά ευστοχίας την τρέχουσα περίοδο, σε βαθμό που δικαιολογούνται πέρα για πέρα τα χαμόγελα των Ιμανόλ Ιδάκεθ και Τσάβι Ρόκα. Διότι ο σέντερ φορ που τελειώνει ιδανικά τις φάσεις αποτελεί το ποδοσφαιρικό απωθημένο κάθε προπονητή, τεχνικού διευθυντή, ακόμα και οπαδού.

Στο διά ταύτα, το… γαλλικό πολυβόλο έφτασε, τα εφτά γκολ σε έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σκοράροντας εις διπλούν στο προψεσινό ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (3-1). Προσθέτοντας τα άλλα τρία σε ακόμα τόσες παρουσίες του στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, μας κάνουν 10 τέρματα σε 12 παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν. Μέσος όρος σκοραρίσματος, 1.2 γκολ ανά παιχνίδι. Ποσοστό πολύ υψηλό, βεβαίως.

Πέρα από τις επιδόσεις… ελεύθερου σκοπευτή, είναι παραλλήλως ιδανικός «σερβιτόρος». Όπως γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μετρά τρεις πάσες, που μετατράπηκαν σε γκολ. Σέντερ φορ… δύο σε ένα, δηλαδή. Ο Τολεμές λοιπόν έκανε ιδανικό μπάσιμο στην αγωνιστική περίοδο 2017-18, ανοίγοντας την όρεξη των κιτρινοπρασίνων για τη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ