aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠώς υποδέχθηκαν τον Χριστοφή οι Ανορθωσιάτες και το μέγα ερώτημα

Πώς υποδέχθηκαν τον Χριστοφή οι Ανορθωσιάτες και το μέγα ερώτημα

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μέτρησε όλες κι όλες 12 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε μόλις δύο γκολ. Όμως, η μετεγγραφή του Δημήτρη Χριστοφή όχι μόνο πέρασε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αλλά σήκωσε μπόλικη σκόνη και συζητιέται στα ποδοσφαιρικά στέκια πολύ περισσότερο από κάθε άλλη κίνηση της μετεγγραφικής περίοδου του Ιανουαρίου που έριξε αυλαία τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου.

Ο ταχύτατος εξτρέμ από τα 19 του χρόνια απασχολούσε τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου. Ήταν Καλοκαίρι του 2008 όταν ο Μιλτιάδης Νεοφύτου έριξε «χρυσάφι» (1.000.000 ευρώ) στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου για να τον πάρει στο «Ηλίας Πούλλος», αφήνοντας με την… όρεξη την Ανόρθωση, η οποία επίσης τον διεκδίκησε. Ακολούθησαν πέντε σεζόν «γεμάτες» με μπόλικα γκολ, άλλες τόσες ασίστ, ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα, μέχρι που η Σιόν τον «άρπαξε» το Καλοκαίρι του 2013 πληρώνοντας περίπου όσα χρήματα δαπάνησε η Ομόνοια για να τον αγοράσει.

Δύο χρόνια αργότερα η επιστροφή του Δημήτρη Χριστοφή στην Ομόνοια γίνεται λαϊκή απαίτηση από τον κόσμο του «τριφυλλιού». Εισφορές στο σωματείο, συνάξεις και τελικά υποδοχή ήρωα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Διαβάστε επίσης: O μισθός του Χριστοφή στην Ανόρθωση και τα μπόνους

Τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 ο Χριστοφή κατέγραψε αρκετές συμμετοχές (28 εμφανίσεις-8 γκολ και 31 εμφανίσεις-6 γκολ), όμως στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς και ήταν μεταξύ πάγκου και ιατρικού δελτίου. Τη φετινή σεζόν ήταν έτοιμος για restart, αλλά ο Χένινγκ Μπεργκ τον έθεσε στο περιθώριο. Η Ανόρθωση περίμενε στη… γωνία και «άρπαξε» τον Χριστοφή μόλις έμεινε ελεύθερος σε… τιμή ευκαιρίας. Η «Κυρία» θα πληρώνει μισθό 12.000 ευρώ το μήνα στον 31χρονο άσο, ο οποίος πάει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ψάχνοντας την ποδοσφαιρική αναγέννηση.

Διαβάστε επίσης: Επίσημα «Κύριος» ο Χριστοφή, αποθέωσε Κετσπάγια και έδωσε υπόσχεση! (vid)

Πώς υποδέχθηκαν οι φίλοι της Ανόρθωσης τη μετεγγραφή Χριστοφή; Οι πλείστοι με αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι παιδί ο «Τζίμης» ήταν οπαδός της Ανόρθωσης, άλλοι πιστεύουν στις ικανότητες του Κετσπάγια να βγάζει το 100% των παικτών, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν πιστεύουν πως ο Χριστοφή μπορεί να φτάσει στα επίπεδα απόδοσης παλαιότερων χρόνων.

Πιο κάτω μερικά από τα σχόλια φίλων της Ανόρθωσης στην ανακοίνωση της απόκτησης του Δημήτρη Χριστοφή

«Καλή επιτυχία Τζίμη. Πάμε φουλ για τίτλο».

«Ενηξέρω γιατί, αλλά νιώθω περηφάνια που ήρτεν τούτος ο παίχτης στην ομάδα. Καλωσόρισες Δημήτρη. Θα πετύχεις γιατί θα είμαστε διπλά σου».

«Δημήτρη μου καλωσόρισες στην ομάδα που αγαπούσες μικρός. Ο Θείος σου θα είναι χαρούμενος εκεί ψηλά».

«Με 12-13 χρόνια καθυστέρηση… Καλώς όρισες φίλε!».

«Παλαίμαχος από τα 26 του. Ελπίζουμε να αναγεννηθεί όπως τον φοίνικα και να μας χαρίσει επιτυχίες. Εμπιστευόμαστε τον Τιμούρ».

«Καλωσόρισες, ελπίζω να βρεις τον καλό παλιό σου εαυτό μακριά από τραυματισμούς και να βοηθήσεις την ομάδα».

«Καλωσόρισες στην ομάδα που ήσουν από μικρός. Ελπίζω να μας βοηθήσεις παιχταρά».

«Κοπέλια, ένηξερω για σας, αλλά ο Δημήτρης πάντα ήταν ψηλά και μεγάλος παίκτης στον κυπριακό χώρο και πιστεύω θα κλείσει αρκετά στόματα που τον λένε παλαίμαχο γιατί πραγματικά είναι καλός παίκτης».

«Άντε παικταρά μου, δώσε πόνο!».

«Για μένα ήταν και είναι μια φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου που αξίζει πολλά φτάνει να αξιοποιηθεί σωστά. Στην Ομόνοια άπλα δεν του φερθήκαν σωστά τον μείωσαν κάτι που ο Δημήτρης πιστεύω ότι δεν ξέχασε και ούτε θα ξεχάσει. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει στην ομάδα μας ότι είναι πραγματικά μεγάλος ποδοσφαιριστής και ότι όσοι των μείωσαν κάποτε θα μετανιώσουν για τον τρόπο που του φέρθηκαν. Αυτό που μένει είναι όλοι οι Ανορθωσιάτες να σταθούμε στο πλευρό του με χειροκροτήματα φωνάζοντας τ’ όνομά του και στηρίζοντας τον στο γήπεδο για να έχει και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να αποδείξει και να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Δημήτρη γερά με τσαμπουκά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ