aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠώς ο Ζιντάν γύρισε το κουμπί της Βασίλισσας

Πώς ο Ζιντάν γύρισε το κουμπί της Βασίλισσας

Μια από τις μεγάλες και θεαματικές αλλαγές σε εικόνα μέσα στα πρωταθλήματα, μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, αποτελεί η εμφατική βελτίωση της εικόνας της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» πέντε στροφές πριν από το φινάλε, σε μια χρονιά που ξεκίνησε πολύ προβληματικά και το ίδιο συνέβη και μέσα στη διαδρομή της, τούτη τη στιγμή βρίσκεται μπροστά από την Μπαρτσελόνα σε διαφορά τέτοια και με βάση τις αγωνιστικές που απομένουν, που την καθιστούν φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα στο φινάλε.

Τι έκανε ο Ζιντάν για να μεταμορφωθεί μια ομάδα που δεν φαινόταν πως έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει τα σκήπτρα; Η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την αμυντική γραμμή, για τον Εντέν Αζάρ που είχε τον τραυματισμό και υποχρέωσε σε μεγάλο βαθμό την βασίλισσα ν’ αλλάξει ρότα στον προγραμματισμό της και βέβαια η προβληματική λειτουργία της τριάδας στο κέντρο, όπου ο Κασεμίρο δεν είχε αρχικά καλή απόδοση, ο Μόντριτς δεν μπορούσε πλέον να έχει την ίδια συνέπεια στην απόδοσή του.

Βασικές παράμετροι αυτού που είχε στο μυαλό του ο Ζιντάν στην εκκίνηση της σεζόν, παρουσίαζαν σημαντικές δυσλειτουργίες. Κι ήταν ο Γάλλος που έχει οδηγήσει την «βασίλισσα» σε τόσες και τόσες επιτυχίες, που θα έπρεπε να βγάλει πάλι τα κάστανα από τη φωτιά. Φυσικά τα πάντα θέλουν τον χρόνο τους, παρά τις αναποδιες που είχε ν’ αντιμετωπίσει από την εκκίνηση της σεζόν και μετά ο Ζιζου. Στην άμυνα έπρεπε να ξαναδώσει κίνητρο και χημεία σε ένα αμυντικό δίδυμο που έμοιαζε μάλλον κορεσμένο, ωστόσο με την επιμονή του Ζιντάν, ο Βαραν με τον Ράμος άρχισαν και πάλι να λειτουργούν σωστά μαζί.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας εναλλάσσονται ο Μεντί με τον Μαρσέλο πράγμα που του επιτρέπει να έχει φρέσκους τους αριστερούς του μπακ. Μαζί με την άνοδο του Κουρτουα που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις μέσα στο 2020 η άμυνα σουλουπωνεται σταδιακά σε σημαντικό βαθμό. Εκείνος όμως που έχει εξελιχθεί σε μεγάλη αποκάλυψη του Ζιντάν, καλύπτοντας έτσι θαυμάσια, την εξαιρετικά δύσκολη και μοιραία καταπόνηση του Μοντριτς είναι ο Φεντερίκο Βαλβέρδε που σταδιακά αρχίζει στο σημείο πριν την καραντίνα, να παίρνει χρόνο συμμετοχής στη βασική ενδεκάδα. Στον 22χρονο σε λίγες μέρες μέσο, θα οφείλει πολλά η Ρεάλ, αν κατακτήσει τον τίτλο.

Αυτός ο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, έχοντας ξεκινήσει βασικός στα τέσσερα από τα έξι ματς μετά τη διακοπή, δίνει πνοή και μαζί με την αγωνιστική ανάταση και του Κασεμίρο προσφέρουν πολυσύνθετο έργο τόσο στην ανάπτυξη όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι και μαζι τους, όπως ήταν φυσικό βοηθάνε τον Κροος να πάρει επίσης τα πάνω του. Μπροστά ο Ζιντάν βγάζει στον αφρό και τον Βινίσιους Τζούνιορ που κι αυτός παίρνει συμμετοχές και σαν βασικός ή ερχόμενος από τον πάγκο προσφέρει λύσεις.

Με καλή συντήρηση στο κομμάτι μετά την επανεκκίνηση στη Λα Λίγκα είδαμε ίσως για πρώτη φορά στιγμές από Εντεν Αζάρ και με αιχμή τον Μπενζεμα η Ρεάλ κάνει την μεγάλη αντεπίθεση με έξι σερί νίκες μετά την επανέναρξη στο πρωτάθλημα. Ο Ζιντάν, είτε με αλχημείες είτε δίνοντας δυνατότητες σε παίκτες που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή, κατάφερε με την μεθοδικότητά του, να οδηγήσει νικηφόρα την βασίλισσα στα έξι ματς που έδωσε η Ρεάλ μετά την διακοπή να εμφανισθεί έτοιμη και με πολλές λύσεις σε κάθε πρόκληση μέσα στο τερέν. Κυρίως όμως είναι η άμυνα αυτή που κάνει την διαφορά, αφού στα έξι τελευταία ματς δεχτεί μόλις δύο τέρματα. Ο Ζιζού μετέτρεψε την «βασίλισσα» σε Λερναία Ύδρα και με λίγη ώθηση ακόμα φαίνεται πως θα φτάσει στον τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ