aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠώς η Τσέλσι έχασε τον 13χρονο Εμπαμπέ

Πώς η Τσέλσι έχασε τον 13χρονο Εμπαμπέ

Το 2012 ο Εμπαμπέ δοκιμάστηκε στην Τσέλσι, όμως η μητέρα του παίκτη θεώρησε προσβλητικό το αίτημα των Άγγλων να τον δοκιμάσουν για δεύτερη φορά.

Ενώ ακόμη δεν έχει κλείσει καν τα 20 του, ο Κιλιάν Εμπαμπέ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Η περίπτωσή του κάνει την Τσέλσι να μετανιώνει πικρά, αφού το 2012 όταν ήταν μόλις 13 χρονών, είχε την δυνατότητα να τον αποκτήσει.

Ο τότε σκάουτερ της Τσέλσι, Σερζ Ντανιέλ Μπόγκα, ήταν εκείνος που ανακάλυψε τον Εμπαμπέ για λογαριασμό των Λονδρέζων και αφηγήθηκε στο «goal.com» τη σχετική ιστορία. Όπως αναφέρει, έφερε τον Εμπαμπέ με την οικογένειά του στο Λονδίνο και εκείνος αγωνίστηκε σε ένα ματς με την Τσάρλτον, όπου η Τσέλσι νίκησε με 7-0.

Από την Τσέλσι είπαν στον νεαρό και την οικογένειά του, ότι τους άρεσε αυτό που είδαν και και τον κάλεσαν για μία ακόμη δοκιμή. Αυτό ήταν κάτι που δεν ακούστηκε καλά στα αυτιά της μητέρας του Εμπαμπέ, η οποία τους απάντησε «ακούστε, ο γιος μου δεν θα γυρίσει πίσω. Εάν τον θέλετε πρέπει να τον πάρετε τώρα, αλλιώς θα έρθετε σε πέντε χρόνια για να τον αγοράσετε για 50 εκατομμύρια ευρώ!». Τελικά, η μητέρα του Εμπαμπέ δεν έπεσε μέσα, αφού μετά από πέντε χρόνια το κόστος της μεταγραφής του από τη Μονακό στην Παρί Σεν Ζερμέν ξεπέρασε τα 180 εκατομμύρια ευρώ…

Όσον αφορά το γιατί η Τσέλσι δεν άρπαξε την ευκαιρία, ο Μπογκά επεσήμανε πως στην Τσέλσι αναγνώρισαν το ταλέντο του Εμπαμπέ, όμως ήθελαν να δουν και αν δουλεύει σκληρά, κάτι που τότε δεν έκανε. Όπως αναφέρει, με την μπάλα στα πόδια ήταν εξαιρετικός, αλλά χωρίς αυτή δεν δούλευε πολύ μέσα στο γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ