aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠορτογαλία έτοιμη για κούπα! (vds)

Πορτογαλία έτοιμη για κούπα! (vds)

Ποιος είπε ότι ο Φερνάντο Σάντος κερδίζει μόνο 1-0; Η Πορτογαλία, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο που άνοιξε το σκορ και με τον Νάνι να κάνει το 2-0, απέκλεισε την Ουαλία και βρίσκεται στον τελικό του Euro, για πρώτη φορά μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

To ματς

Το πρώτο μέρος ήταν όπως το περιμέναμε. Η σκοπιμότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των δύο ομάδων, με τους Πορτογάλους να έχουν τον έλεγχο αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των Ουαλών. Αντίθετα, οι Βρετανοί κάθε φορά που έκλεβαν τη μπάλα, έδειχναν ότι είναι κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις.

Μεγάλες φάσεις δεν υπήρχαν παρά μόνο κάποιες ατομικές προσπάθειες από Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπέιλ, οι οποίες δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες! Κάπως έτσι, το ημίχρονο βγήκε… σβηστά, με τις δύο ομάδες να φαίνεται πως κρατάνε τις δυνάμεις τους για την επανάληψη ή ακόμη και για το σενάριο της παράτασης.

Η Πορτογαλία μπήκε με τα… μπούνια στην επανάληψη και κατάφερε να πάρει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τρομερό επιτόπιο άλμα και δυνατή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γκερέιρο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 50’. Τρία λεπτά μετά, ο σκόρερ έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο Νάνι έκανε την προβολή και νίκησε τον Χένεσεϊ, κάνοντας το 2-0.

Ο Κόουλμαν αναγκάστηκε να βάλει στο γήπεδο όλους τους επιθετικογενείς παίκτες του αλλά και πάλι οι Ουαλοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Αντιθέτως, οι Πορτογάλοι πίεζαν και για τρίτο τέρμα, αλλά Κριστιάνο και Ζοάο Μάριο δεν κατάφεραν από πλεονεκτικές θέσεις να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μπέιλ πάλευε μόνος του αλλά τα δύο πολύ μακρινά σουτ που επιχείρησε, έδιωξε ο Ρουί Πατρίσιο και ο Ρονάλντο στο 86’ δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση τετ-α-τετ.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Πορτογάλοι κράταγαν εύκολα το προβάδισμά τους, οι Ουαλοί δεν μπορούσαν να τους απειλήσουν και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους Ίβηρες να πανηγυρίζουν την πρώτη τους πρόκριση σε τελικό μετά το Euro του 2004.

Live…Live!!

1′ Έναρξη του ματς.

2′ Φάουλ του Άλεν στον Ραφαέλ Γκερέιρο.

6′ Περιμένει την Ουαλία η Πορτογαλία. Όταν οι Ίβηρες παίρνουν την μπάλα, τη δίνουν είτε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, είτε στον Ζοάο Μάριο.

8′ Φάουλ του Άλεν στον Νανί.

8′ Και κίτρινη κάρτα στον Άλεν.

16′ Σουτ του Ζοάο Μάριο, η μπάλα έξω.

18′ Ο Μπέιλ κάνει την επέλαση, ο Ζοζέ Φόντε βγάζει σε κόρνερ.

19′ Ο Λέντλεϊ εκτελεί το κόρνερ με “κομπίνα”, ο Μπέιλ βγαίνει στο ύψος του πέναλτι, πιάνει και το σουτ αλλά η μπάλα περνά έξω από την εστία του Ρουί Πατρίσιο.

22′ Συρτή σέντρα του Μπέιλ από τα αριστερά, ο Ρουί Πατρίσιο μπλοκάρει προ του Κινγκ, ο οποίος ήταν έτοιμος να κάνει την προβολή.

23′ Σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ, η μπάλα στα χέρια του Ρουί Πατρίσιο.

25′ Συνεχίζει να πλαγιοκοπεί η Πορτογαλία. Αυτή τη φορά, ο Ρόμπσον-Κάνου κάνει τη σέντρα, ο Ζοζέ Φόντε απομακρύνει προ του Κινγκ.

33′ Σουτ του Άντριεν Σίλβα, αδύναμο, η μπάλα έξω.

39′ Φάουλ του Άλβες στον Ρόμπσον-Κάνου.

44′ Κεφαλιά από τον Κριστιάνο Ρονάντο, η μπάλα έξω. Τον πίεσε ο Τσέστερ.

Ημίχρονο στη Λιόν.

image

46′ Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο.

49′ Φάουλ του Άλεν στον Άντριεν Σίλβα.

50′ ΓΚΟΟΟΛ για την Πορτογαλία (Κριστιάνο Ρονάλντο): Ο Πορτογάλος με κεφαλιά, πηδά στο κέντρο της ουαλικής άμυνας και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χένεσεϊ. Ο Ζοάο Μάριο, έστρωσε με πάσα στον Ραφαέλ Γκερέιρο, αυτός έκανε τη σέντρα για να πεταχτεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

53′ ΓΚΟΟΟΛ για την Πορτογαλία (Νανί): Και δεύτερο γκολ για την Πορτογαλία, η οποία είναι με το ένα πόδι στον τελικό. Σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νανί με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ουαλικής εστίας.

58′ Αλλαγή για την Ουαλία. Ο Κόουλμαν βγάζει τον Λέντλεϊ για να βάλει στη θέση του τον Βόουκς.

62′ Φάουλ του Τσέστερ στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

62′ Και κίτρινη κάρτα στον Τσέστερ.

63′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο η μπάλα άουτ.

64′ Δεύτερη αλλαγή για την Ουαλία. Ο Ρόμπσον-Κάνου δίνει τη θέση του στον Τσερτς.

66′ Σουτ του Ζοάο Μάριο, ο οποίος παίρνει το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Χένεσεϊ σε σουτ του Νανί, η μπάλα άουτ.

66′ Ο Γουίλιαμς στη θέση του Κόλινς.

71′ Κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο Άλβες. Ανόητος ο Πορτογάλος, προσπάθησε να παρενοχλήσει τον Χένεσεϊ.

73′ Την κίτρινη κάρτα βλέπει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

73′ Σουτ του Ρενάτο Σάντσες μετά από ατομική προσπάθεια, η μπάλα έξω.

74′ Αλλαγή για την Πορτογαλία. Ο Αντρέ Γκόμες παίρνει τη θέση του Ρενάτο Σάντσες.

77′ Σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ, η μπάλα στα χέρια του Ρουί Πατρίσιο.

78′ Ο Ντανίλο κάνει το σουτ, η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Χένεσεϊ, παρά την πίεση, την μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

79′ Αλλαγή για την Πορτογαλία. Ο Ζοάο Μοουτίνιο παίρνει τη θέση του Άντριεν Σίλβα.

80′ Σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ, καλό. Ούτε τώρα. Ο Ρουί Πατρίσιο είναι ανίκητος, μέχρι τώρα.

86′ O Κριστιάνο Ρονάλντο υποδέχεται την μπάλα, περνά και τον Χένεσεϊ, αλλά είναι πολύ πλάγια για να σκοράρει, αν και το επιχείρησε.

86′ Αλλαγή για την Πορτογαλία. Ο Κουαρέσμα στη θέση του Νανί.

89′ Επικίνδυνο φάουλ του Μπέιλ στον Σέντρικ.

89′ Και κίτρινη κάρτα στον Μπέιλ.

90’+1′ Ο Κουαρέσμα “αδειάζει” τον Άλεν, ο οποίος δεν έχει άλλη επιλογή από τον ανατρέψει.

Τέλος του αγώνα. Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EURO 2016.

Γήπεδο: «Παρκ Ολιμπίκ» Λυόν

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον ( Σουηδία )

Εντεκάδες:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα (79’ Μουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74’ Αντρέ Γκόμες), Νάνι (87’ Κουαρέσμα), K. Ρονάλντο.

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν):
Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66’ Τζ. Γουίλιαμς), Α. Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ (58’ Βόουκς), Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού (63’ Τσερτς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ