aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠολυεργαλείο ο μικρός της ΑΕΚ

Πολυεργαλείο ο μικρός της ΑΕΚ

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την απόκτηση του Κάρλες Σορία ήρθε κάπως ξαφνικά, μιας και από τις τάξεις της λεγόταν ότι ακολουθούσε ανανέωση συμβολαίου και όχι νέο απόκτημα. Για το απόκτημα των κιτρινοπρασίνων, ο οποίος κατάγεται από την Ιγουλάδα της Βαρκελώνης, δεν μπορεί να συλλέξει εύκολα κάποιος πληροφορίες. Ο λόγος είναι ότι αγωνιζόταν στη Γ’ Κατηγορία της Ισπανίας, όμως ο Τσάβι Ρόκα τον μελέτησε πάρα πολύ και πιστεύει στο ταλέντο.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Καταλανός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνο. Στα 21 του χρόνια, μετρά δύο γεμάτες σεζόν με τη δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ. Πέρσι είχε 25 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ φέτος μέτρησε 37 συμμετοχές και τρία τέρματα. Μάλιστα, το ένα από τα γκολ του ήταν απέναντι στην Μπαρσελόνα Β και ήταν εξαιρετικό.

Στην ανακοίνωση της ΑΕΚ, αναφέρεται ως δεξιός μπακ, ωστόσο σύμφωνα με το γραφείο που τον εκπροσωπεί, μπορεί να αγωνιστεί επίσης ως δεξιός εξτρέμ και ως ανασταλτικός χαφ. Το βιογραφικό του και η ηλικία του δεν πείθουν ότι προορίζεται για βασικός, όμως αν στην πορεία δείξει ότι πληροί τις προϋποθέσεις, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν θα διστάσει να τον καθιερώσει.

Κάτι ανάλογο άλλωστε έπραξε και με τον Έκτορα Χέφελ. Ο Βάσκος προπονητής έδωσε την ευκαιρία στον Ολλανδό, ο οποίος καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα. Ο Σορία ασφαλώς δεν θα είναι η μοναδική κίνηση ενίσχυσης για την ΑΕΚ. Είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθεί αριστερός μπακ, ενώ είναι πιθανό να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός και μέσος.

Ο Τσάβι Ρόκα χειρίζεται τα θέματα του μετεγγραφικού σχεδιασμού και έχει ήδη προχωρήσει πάρα πολύ. Έχει προσεγγίσει παίκτες που κίνησαν το ενδιαφέρον του και περιμένει την απάντησή τους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισημοποιηθούν οι ανανεώσεις συμβολαίων που έχουν ήδη γίνει, ενώ στις αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθεί και η απόκτηση του Ονησίφορου Ρουσιά, ο οποίος έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα της Λάρνακας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ