aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Πολύ δύσκολο να παραμείνουν 14 ομάδες»

«Πολύ δύσκολο να παραμείνουν 14 ομάδες»

Απομακρυσμένο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να περάσει η πρόταση για 14 ομάδες τη νέα σεζόν ο εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ και εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στην Ομοσπονδία, Μιχάλης Ππεκρής. Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM τόνισε ότι ούτε πέρυσι έπρεπε να διακοπή του πρωτάθλημα και σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα θέματα πριν εκδοθεί η προκήρυξη για το επόμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Υπάρχει συγκεκριμένη εισήγηση από αρκετά σωματεία όπως να μην υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και να συνεχιστεί με έξι ομάδες το πρώτο γκρουπ και οκτώ το δεύτερο. Να υποβιβαστούν δύο ομάδες τον Μάιο, να ανέβουν δύο από τη Β’ Κατηγορία και να συνεχιστεί και στη νέα σεζόν πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Αυτή είναι η πρότασή τους.

Αν δεν περάσει η πιο πάνω πρόταση, θα συζητήσουμε να μην πέσουν δύο ομάδες αυτόματα από τον Φεβρουάριο με τη λήξη της πρώτης φάσης και να πέσουν τέσσερις στη δεύτερη φάση, με το τέλος της σεζόν. Όλα αυτά που συζητάμε τώρα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Όταν βιάζεσαι να κάνεις κάτι, πολλές φορές προκύπτουν προβλήματα. Δεν είναι σωστό να πέσουν δύο ομάδες από τον Φεβρουάριο. Ομάδες από αυτές που διεκδικούν παραμονή κάνουν μετεγγραφές στις 31 Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο κρίνεται αν θα υποβιβαστούν ή όχι να πέφτουν».

Αν υπάρχει ενημέρωση για την ψήφο του εκπρόσωπου των μικρών κατηγοριών, απάντησε: «Δεν έχω ενημέρωση για τους εκπροσώπους των μικρών κατηγορικών και αυτοί πλήγηκαν σε μεγάλο βαθμό και σίγουρα πρέπει να βρούμε τρόπο πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Από αυτό το θέμα πλήγηκαν οι πάντες και θα πρέπει στη βάση του fair play να αξιολογήσουμε τα πάντα ισότιμα. Η ΚΟΠ δεν είναι μηχανή που παράγει λεφτά. Φέρνει κάποια έσοδα, παίρνει κάποιες βοήθειες, ήλθε ένα μικρό ποσό από την ΟΥΕΦΑ το οποίο μοιράστηκε, περίπου 500.000 ευρώ. Η Ομοσπονδία είναι οι ομάδες. Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση και να βοηθηθούν ισότιμα όλοι».

Για τον λόγο που μεταφέρθηκε για την Πέμπτη η Συνέλευση, είπε: «Υπήρχε μία συνεδρία της ΟΥΕΦΑ και επειδή κρίναμε πως θα ήταν σωστό να παρευρεθεί ο πρόεδρος της ΚΟΠ μεταφέρθηκε. Το πρόβλημα είναι η χρονική περίοδος που συζητάμε για αυτό το θέμα. Αν το συζητούσαμε ακόμη και δέκα αγωνιστικές πριν ή από το τέλος της σεζόν θα ήταν αλλιώς τα δεδομένα. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν 14 ομάδες. Αν η απόφαση είναι να μείνουν 12 οι ομάδες, θα μείνουν 12 στη νέα σεζόν. Για την κατάσταση που επικρατεί σε κάποια σωματεία, δεν ευθύνονται αυτά. Και αυτούς πρέπει να τους δούμε. Να μην τα βάζουμε σε ένα καλάθι όλα. Έχουν τα δίκια τους κάποιες ομάδες που πλήγηκαν από τον κορωνοϊό.

Και πέρσι έπρεπε να τελειώσει το πρωτάθλημα αυτή είναι η θέση μου. Και φέτος έπρεπε οι ομάδες να παίξουν με νεαρούς για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Πρέπει να δούμε όλα τα θέματα πριν από τη νέα προκήρυξη. Να μην βλέπουμε τι συμφέρει τον καθένα. Να είμαστε σοβαροί, να ξέρουμε τι γίνεται και να πορευόμαστε με ένα πλάνο. Είναι αρνητικό το τι σχολιάζεται στο εξωτερικό. Όταν έχεις Αρχές όλα θα πάνε καλά. Όταν δεν υπάρχουν Αρχές όλα γίνονται πιο δύσκολα και πρέπει να βελτιωθούμε και στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλους τομείς τις ζωής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ