aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠοιότητα, σιγουριά και αυτοπεποίθηση

Ποιότητα, σιγουριά και αυτοπεποίθηση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με φόρα από τη σπουδαία εμφάνιση στο Λίβερπουλ, ο Απόλλων έκανε «παιχνιδάκι» την αναμέτρησή του με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα. Με όση άνεση ήθελαν, οι κυανόλευκοι νίκησαν με 5-0, ενώ θα μπορούσαν να ανέβαζαν και άλλο τον δείκτη του σκορ. Η εμφάνιση ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη με τους ποδοσφαιριστές να ενθουσιάζουν τον κόσμο τους, με την εμφάνιση και την ευκολία που έβλεπαν δίκτυα. Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (8’ Ντα Σίλβα με πέναλτι και 16’ Γιάκολιτς) και άλλα τρία στην επανάληψη (47’ Ντα Σίλβα, 52’ Ζελάγια και 64’ Μαρτίνες), ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας των κυπελλούχων, που δεν είχαν στον πάγκο τους τον Σωφρόνη Αυγουστή, λόγω της γνωστής τιμωρίας που του επιβλήθηκε.

Η τεχνική ηγεσία ξεκούρασε κάποιους ποδοσφαιριστές (Μαγκλίτσα, Γιούστε, Άλαν, Βασιλείου και Σαρδινέρο), ενώ έδωσε την ευκαιρία στους Πιτιάν και Πολίτσι να κάνουν ντεμπούτο. Ο Απόλλων έδειξε την πληρότητά του, την ποιότητα που διαθέτει και την ευκολία με την οποία μπορεί να φθάσει στο γκολ. Πέραν από τα πέντε γκολ, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα δεν δέχτηκε γκολ. Σε μια – δυο φάσεις που πήγε να δημιουργηθεί πρόβλημα μπροστά στην εστία του, ο Βάλε ήταν σταθερός, δείχνοντας πόσο μεγάλο κεφάλαιο είναι για την ομάδα του.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το 2-2 με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», οι κυανόλευκοι, ανέδειξαν τα πλούσια χαρίσματά τους.  Με τη νίκη τους ανέβηκαν στους οκτώ βαθμούς και η διακοπή του πρωταθλήματος θα τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν ανάσες και να προετοιμαστούν γα τη συνέχεια, όπου τους περιμένει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Είναι η πρώτη φορά στον Απόλλωνα, που αισθάνονται τόση μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Το πάθος που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές, το πλούσιο έμψυχο δυναμικό, η ποιότητα που διαθέτει έχουν δώσει άλλο αέρα στην ομάδα. Πέρα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, εκφράζεται και ένας «μυστικό πόθος», που έχει να κάνει με τις πιθανότητες, να μπορέσει ο Απόλλων να περάσει στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Θα ακολουθήσουν τα δύο κολλητά παιχνίδια με την Αταλάντα, πρώτα στην Ιταλία και μετά στο ΓΣΠ, στα οποία αν έχει βαθμολογικό όφελος, όλα είναι ανοικτά. Οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την τελευταία αγωνιστική την Έβερτον στο ΓΣΠ (7/12), ενώ την ίδια ώρα τα φαβορί γα τις δύο πρώτες θέσεις, η Αταλάντα με την Λιόν θα έχουν μεταξύ τους παιχνίδι στο στάδιο «Μάπεϊ» της Σασουόλο. Δεν αποκλείεται λοιπόν  η αγωνία να πάει μέχρι το τέλος… Και μακάρι να ζήσουμε και άλλα ευρωπαϊκά «έπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ