aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠοδόσφαιρο το καλοκαίρι: Γιατί όχι..

Ποδόσφαιρο το καλοκαίρι: Γιατί όχι..

Ο ισχυρός άνδρας της Πίζα Τζουζέπε Κοράντο στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων της Serie B, πρότεινε να συνεχιστεί σε πρώτη φάση το δικό τους πρωτάθλημα τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Το ενδιαφέρον του κόσμου παραμένει αμείωτο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θέλουν να έχουν πρόγραμμα για το κοινό τους. Είναι μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πηγαίνοντας το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ελάχιστα πιο πίσω».

Αυτή ήταν η πρόταση του Κοράντο, η οποία μεταφέρθηκε αυτούσια στους εκπροσώπους των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας. Το σημαντικό είναι ότι οι τελευταίοι όχι μόνο δεν την απορρίπτουν ως σκέψη, αλλά αντίθετα έχουν αρχίσει να το συζητάνε σοβαρά βάζοντας στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που συμφωνηθεί η συνέχιση των πρωταθλημάτων τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, υπάρχει η πρόθεση τα παιχνίδια να πραγματοποιηθούν χωρίς κόσμο καθώς προέχει το θέμα της δημόσιας υγείας. Εννοείται ότι όσα θέματα είναι υπό συζήτηση αυτές τις μέρες, αφορούν και την διοργάνωση του κυπέλλου.

Η παράμετρος πάντως της παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα, θα εξεταστεί όταν (με το καλό) αρχίσουν οι αγώνες, καθώς είναι άγνωστο αν θα βρίσκεται σε πτωτική πορεία η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την γειτονική χώρα (και αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις των παραγόντων των ομάδων) είναι ότι και οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών που καλύπτουν τα δύο πρωταθλήματα αλλά και το κύπελλο, βλέπουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι συζητήσεις στην Ιταλία για το θέμα της συνέχισης των πρωταθλημάτων είναι σε εξέλιξη.

Στόχος των εμπλεκόμενων φορέων, είναι να «ζυγίσουν» τα υπέρ και τα κατά των περιπτώσεων που τέθηκαν επί τάπητος ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα καλούνται να δώσουν λύσεις προκειμένου να ενεργοποιηθεί και πάλι ένας ολόκληρος μηχανισμός που κινείται γύρω από το δημοφιλέστερο άθλημα, έχοντας όμως ως πρώτιστο στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ