aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠοδοπατήθηκαν επιχειρώντας να μπουν στο γήπεδο!

Ποδοπατήθηκαν επιχειρώντας να μπουν στο γήπεδο!

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός του ντέρμπι του Γιοχάνεσμπουργκ μεταξύ Ορλάντο Πάιρατς και Κάιζερ Τσιφς. Το ντέρμπι των Κάιζερ Τσιφς με τους Ορλάντο Πάιρατς στο Γιοχάνεσμπουργκ «αμαυρώθηκε» από τον θάνατο τουλάχιστον δύο φιλάθλων και τον τραυματισμό άλλων 17, εκ των οποίων ένας σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής.

Σε tweet των Πάιρατς αναφέρεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν φίλαθλοι σπρώχθηκαν και ποδοπατήθηκαν, επιχειρώντας να ανοίξουν τις θύρες για να μπουν στο «Σόκερ Σίτι» των 94.000 θέσεων.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου, Μάικλ Σαν, υποστήριξε ότι όλες οι θύρες του γηπέδου άνοιξαν για να μπορέσουν να μπουν οι φίλαθλοι μετά από το περιστατικό και η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο αργότερα, με συνέπεια η αναμέτρηση να διεξαχθεί κανονικά. Στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα υπήρξαν ελάχιστες αναφορές για τα όσα συνέβησαν πριν από τη σέντρα. Οι Τσιφς επικράτησαν με 1-0.

Το στάδιο ήταν ο χώρος στον οποίο ο Νέλσον Μαντέλα έβγαλε τον πρώτο λόγο του μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή το 1990 και εκεί όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μεγάλου Αφρικανού ηγέτη το 2013. Τον Απρίλιο του 2001, σε ένα άλλο ντέρμπι της περιοχής Σοβέτο, έχασαν τη ζωή τους 43 φίλαθλοι στο «Έλις Παρκ». Το 1991, ξανά σε ντέρμπι των δύο ομάδων, στο «Όπενχαϊμερ» του Όρκνεϊ, νέο δυστύχημα κόστισε τη ζωή σε 42 άτομα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ