aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠω πω μια Μπάγερν στο ντέρμπι! (video)

Πω πω μια Μπάγερν στο ντέρμπι! (video)

Ποιο ντέρμπι; Η Μπάγερν «καθάρισε» πολύ εύκολα (4-1) της Ντόρτμουντ στο Μόναχο και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, αφού πήρε το ένα από τα δύο πιο δύσκολα ματς που της απέμεναν μέχρι το τέλος, επιστρέφοντας στις νίκες μετά το 1-0 από την Χόφεναϊμ μεσοβδόμαδα και διατήρησε σε διψήφιο αριθμό από τους διώκτες της.

Το άλλο είναι στην έδρα της δεύτερης, Λειψίας, την τελευταία αγωνιστική, αλλά πιθανόν μέχρι τότε θα έχει πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Σε μεγάλα κέφια ήταν η τριάδα των Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν και Ριμπερί κόντρα στην ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που ήταν φυσικά και πάλι βασικός για τους Βεστφαλούς.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπήκε με πατημένο το γκάζι στην αναμέτρηση και κατάφερε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό από το πρώτο δεκάλεπτο, αφού ο Ριμπερί νίκησε στο 4’ τον Μπούρκι και λίγο μετά ο Πολωνός φορ με εκτέλεση φάουλ. Η Μπάγερν έκανε ό,τι ήθελε στο ξεκίνημα του ματς και για λίγη ώρα μετά το διπλό τους «χτύπημα» οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν να μπορούν να αντιδράσουν.

Ωστόσο, ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση και σταδιακά κατάφεραν να φρενάρουν κάπως τους γηπεδούχους και χάρις το τρομερό γκολ του Γκερέιρο στο 20’ μπήκαν και πάλι στο ματς. Σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια, αφού μετά το γκολ τους δεν έδειξαν ικανοί ουσιαστικά να διεκδικήσουν κάτι θετικό από την αναμέτρηση.

Κατηφορικό ήταν το γήπεδο και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και ο Ρόμπεν που γενικά ταλαιπώρησε πάρα πολύ την Ντόρτμουντ, είτε πλαγιοκοπώντας από τα δεξιά ή παίζοντας από τον άξονα, στο 49’ πέτυχε ένα από τα γκολ που τον έκαναν γνωστό, με αέρινη κίνηση από τα δεξιά προς το κέντρο και φαλτσαριστό σουτ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λεβαντόφσκι στο 69’ ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση της Μπάγερν, μέσω της οποίας βγήκε σε θέση βολής, αλλά δεν εκτέλεσε σε πρώτη φάση αφού κέρδισε πέναλτι από τον Μπούρκι που μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ