aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠλησίασε την κορυφή η Μπαρτσελόνα με ιστορικό Μέσι και γκολάρες! (vid)

Πλησίασε την κορυφή η Μπαρτσελόνα με ιστορικό Μέσι και γκολάρες! (vid)

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τη Δευτέρα (15/3) το ιστορικό επίτευγμα του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε 4-1 στο «Καμπ Νου» της Ουέσκα στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της La Liga.

Μάλιστα, το έπραξε χάρη σε τρεις γκολάρες. Δύο του ηγέτη της (13′ και 90′), ο οποίος έφτασε τις 767 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της -πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Τσάβι- και άλλη μία του Αντουάν Γκριεζμάν (35′). Έτσι, οι Καταλανοί που συνεχίζουν για 16 ματς αήττητοι στο πρωτάθλημα, ανέβηκαν εκ νέου στη 2η θέση (+2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης), μειώνοντας τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης στους τέσσερις πόντους. Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα παρέμεινε ουραγός (20η) της βαθμολογίας, ούσα στο -4 από τη 17η Έλτσε.

Το ματς:

H Μπαρτσελόνα μπήκε σχετικά νωθρά στα πρώτα λεπτά, ωστόσο πολύ γρήγορα κατάφερε να πάρει προβάδισμα χάρη στην γκολάρα του Μέσι στο 13′. Ο Αργεντινός άσος έγινε δέκτης της μπάλας δέκα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ουέσκα και αφού απελευθερώθηκε με μία εξαιρετική ντρίπλα, έπιασε έναν «κεραυνό» που προσέκρουσε στο δοκάρι και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, χωρίς βέβαια να δημιουργούν πολλές τελικές. Αντίθετα, λίγες και… καλές. Όπως το δοκάρι του Τζόρντι Άλμπα στο 33′ και φυσικά εκείνη του Γκριεζμάν στο 35′, με τον Γάλλο να γράφει το 2-0 με μία «οβίδα» εκτός περιοχής στο δεξί «γάμα». Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν βρέθηκε κοντά στο να πάρει προβάδισα τριών τερμάτων στο 42′. Ωστόσο, το σουτ του Ντε Γιονγκ σταμάτησε στο δοκάρι. Κάτι που πλήρωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45’+4′, με τον Ράφα Μιρ να μειώνει σε 2-1 με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Τερ Στέγκεν.

Το δεύτερο μέρος άρχισε στο τέμπο του πρώτου, με τον Όσκαρ Μινγκέθα να δίνει με κεφαλιά στην Μπαρτσελόνα εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1), σημειώνοντας μάλιστα το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Καταλανών. Παρόλα αυτά, η «Μπάρτσα» βρέθηκε πολύ κοντά στο να το χάσει εκ νέου στο 57′, αλλά -ευτυχώς για την ίδια- ο Μιρ δεν κατάφερε να σκοράρει σε προσπάθειά του λίγα εκατοστά από τη γραμμή τέρματος!

Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Αν και όλα έδειχναν ότι το σκορ θα παρέμενε ως είχε, ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα είχε διαφορετική γνώμη, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 με ακόμα μία μακρινή σουτάρα στο 90′.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ