aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠλήρωσε την αστοχία και τις αμυντικές αδράνειές της η Ανόρθωση

Πλήρωσε την αστοχία και τις αμυντικές αδράνειές της η Ανόρθωση

Την ήττα με 1-2 δέχθηκε στο φιλικό με την ολλανδική Εξελσιόρ η Ανόρθωση, στο Μιλ της χώρας της τουλίπας, όπου πραγματοποιούν το βασικό μέρος της προετοιμασίας τους οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου.

Αυτό ήταν το τρίτο φιλικό στην Ολλανδία. Η «Κυρία» ήταν καλύτερη, ήταν πιο απειλητική, δημιούργησε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, αλλά τη νίκη πήραν οι Ολλανδοί που είχαν εκπληκτικά ποσοστά αποτελεσματικότητας. Σκόρερ των κυανόλευκων ήταν ο Ντούρις (58’), ο οποίος μετά από κτύπημα αποχώρησε στο 85’ και θα περάσει από εξετάσεις.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πλήρωσε την αστοχία της και κάποιες αδράνειες στην άμυνά της, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτερη από τους Ολλανδούς και έχασε αρκετές ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος στις δύο από τις ελάχιστες του φάσεις, κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα.

Παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις δημιουργήθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες. Η Εξελσιόρ ευτύχησε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα χάρις στο γκολ του Φέρχαρ στο 34’, αλλά ήταν η «Κυρία» που φαινόταν πιο απειλητική και δημιούργησε καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ.

Δύο φορές ο Αρτυματάς (στο 22′ το ψηλοκρεμαστό σουτ του έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία και στο 30’ έπιασε δυνατό σουτ που αποκρούστηκε σε κόρνερ), μία ο Ράγιος (στο 24’ πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων), μία ο Κοφί (στο 26’ δεν βρήκε στόχο μετά από κοντινή απόσταση μετά από ριμπάουντ σε κόρνερ) και μία ο Κατσαράβα (στο 39’ πλάσαρε άστοχα) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ντάμεν, τον 29χρονο Ολλανδό τερματοφύλακα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια έριξε στον αγώνα τους Μανθάτη και Ντούρις στη θέση των Οκριασβίλι και Κατσαράβα. Η «Κυρία» ήλεγχε κι ο Εξελσιόρ στη δεύτερη επίσκεψή της στα καρέ του Λόρια στο 57’ σκόραρε και πάλι με τον Φόλτρες. Οι κυανόλευκοι «απάντησαν» άμεσα (58’) με τον Ντούρις που ήταν πολύ πιο απειλητικός από τον Κατσαράβα. Ο Σλοβάκος φορ με σουτ εκτός περιοχής σκόραρε με τη βοήθεια του δοκαριού και στη συνέχεια είχε ευκαιρίες για την ισοφάριση. Δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, όμως, οι Κοφί (63’), Εγγλέζου (74’), και Ντούρις (80′).

Ο Τιμούρ Κετσπάγια χρησιμοποίησε 19 ποδοσφαιριστές, ενώ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν αυτοί οι οποίοι υπολογίζονται περισσότερο τη δεδομένη στιγμή, όσον αφορά στο αρχικό σχήμα και στις πρώτες επιλογές που έχει στο μυαλό του.

Το φιλικό παρακολούθησε από κοντά τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας Ευγένιος Χαμπουλλάς, όσο και ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πουλλαΐδης καθώς βρίσκονται στην Ολλανδία εδώ και μερικές μέρες. Η Ανόρθωση θα δώσει άλλο ένα φιλικό παιχνίδι με τη Σιαργιάχ, ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη Δευτέρα η ώρα 19:00.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Σελίν, Σίλντενφελντ (64′ Π. Αρτυματάς), Βργκοτς, Γκαλίτσιος (76′ Στυλιανού), Κ. Αρτυματάς, Μαργκάσα (67′ Νταουσβίλι), Κοφί (64′ Εγγλέζου), Οκριασβίλι (46′ Μανθάτης), Ράγιος (64′ Βασιλακάκης), Κατσαράβα (46′ Ντούρις / 86′ Χατζηβασίλης).

Σκόρερ: 34′ Φέρχααρ, 57′ Φόρτες / 58′ Ντούρις

Το live της αναμέτρησης

1′ Έναρξη αγώνα…

16′ Μακρινό σουτ από ποδοσφαιριστή της Εξελσιορ, πέρασε όμως έξω.

18′ Κίτρινη στον Βργκοτς και φάουλ για την Εξελσιορ στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

22′ Καλό ψηλοκρεμαστό σουτ από τον Αρτυματά από πολύ μακριά, πέρασε πάνω από την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

24′ Ωραία προσωπική ενέργεια του Ράγιος από τα δεξιά, το πλασέ του όμως μέσα από την περιοχή εσωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

26′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Κοφί με πλασέ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

30′ Καλό σουτ του Αρτυματά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία.

34′ Γκολ για την Εξελσιόρ. Συρτή σέντρα από αριστερά, Βργκοτς και Σελίν δεν έκαναν σωστή εκτίμηση στην πορεία της μπάλας και ο Φελχίρ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Λόρια.

45′ Tέλος πρώτου ημιχρόνου

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Μανθάτης και Ντούρις στις θέσεις των Οκριασβίλι και Κατσαράβα.

57′ Γκολ για την Εξελσιόρ. Ο Φόλτρες απέφυγε το μαρκάρισμα του Βργκοτς και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ακολούθως στα δίκτυα του Λόρια. 2-0 για τους Ολλανδούς.

58′ Άμεση απάντηση για την Ανόρθωση που μειώνει σε 2-1. Ο Ράγιος έδωσε στον Ντούρις, ο Σλοβάκος με σουτ εκτός περιοχής σκόραρε με τη βοήθεια του δοκαριού.

63′ Ωραία εκτέλεση φάουλ του Κοφί, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.

64′ Οι Βασιλακάκης, Εγγλεζου και Αρτυματάς αντικαθιστούν τους Ράγιος, Κοφί και Σίλντενφελντ.

67′ Ο Νταουσβίλι αντικαθιστά τον Μαργκάσα.

74′ Eπικίνδυνο γύρισμα από τον Εγγλέζου που δεν έπιασε καλά την μπάλα από κοντά, αλλά ο αντίπαλος κίπερ μάζεψε.

76′ Ο Στυλιανού αντικαθιστά τον Γκαλίτσιο.

86′ Xατζηβασίλης στη θέση του Ντούρις. Αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Σλοβάκου.

90′ Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ