aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠλήρωσε... ακριβά την αστοχία του ο ΠΑΟ

Πλήρωσε… ακριβά την αστοχία του ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε, παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερος, να δεχθεί δύο τέρματα από την Θέλτα (2-0) και να παραμείνει στον πάτο του ομίλου του, με δύο ήττες, ενώ μπαίνει σε περιπέτειες για την πρόκρισή του. Γκουϊντέτι (84’) και Βας ( 89’) τα γκολ.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, την κατοχή η Θέλτα

Πιεστική στα πρώτα λεπτά ήταν Θέλτα, κάτι που περιμέναμε να δούμε, αλλά χωρίς να απειλήσει τον Παναθηναϊκό.

Στο 11’ οι «πράσινοι» έκαναν την πρώτη τους φάση όταν μετά από σέντρα του Κουλιμπαλί από δεξιά μετά από ωραία ενέργεια του Βιγιαφάνιες, ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία.

Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά. Εξαιρετική ενέργεια του Ιμπάρμπο από δεξιά, όπου αποφεύγει με υπέροχη ντρίμπλα έναν αντίπαλο, γυρίζει την μπάλα προς το ημικύκλιο της περιοχής και ο Λουντ σουτάρει, αλλά δεν βρίσκει στόχο για λίγα εκατοστά.

Στο 38’ ο Παναθηναϊκός που ήταν εμφανώς καλύτερος έκανε την καλύτερη φάση του. Κακή απομάκρυνση από την άμυνα της Θέλτα, ο Μπεργκ κατέβασε την μπάλα και την προωθεί στον Ιμπάρμπο, που βγαίνει απέναντι από τον Σέρχιο, αλλά ο Ισπανός τον νικάει. Ο Κουλιμπαλί παίρνει το… ριμπάουντ, πλασάρει με τη σειρά του, αλλά και πάλι ο Σέρχιο, με το πόδι αυτή τη φορά, αποσωβεί τον κίνδυνο.

Άδικο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πετύχει γκολ, με αποκορύφωμα τη φάση του 38ου λεπτού, όπου ο Σέρχιο έσωσε τη Θέλτα, με δύο φανταστικές αποκρούσεις.

Πλήρωσε την αστοχία του… ακριβά

Στο 54’ Ο Ζέκα βγήκε από δεξιά, συγκλίνει προς την περιοχή και σεντράρει με το αριστερό, ο Μπεργκ παίρνει την κεφαλιά και νικάει τον Σέρχιο, αλλά το γκολ δεν θα μετρήσει, αφού ο Μπάντι έχει χρεώσει τον Σουηδό με επιθετικό φάουλ, για σπρώξιμο στον προσωπικό του αντίπαλο.

Στο 67’ ο Παναθηναϊκός φωνάζει για πέναλτι υπέρ του Ιμπάρμπο. Εξαιρετική μπαλιά για τον Ιμπάρμπο, που βγαίνει απέναντι από τον Σέρχιο, αλλά ανατρέπεται από τον Καμπράλ, ενώ ετοιμαζόταν να εκτελέσει.

Στο 84’ η Θέλτα κατάφερε να «ανοίξει» το σκορ με τον Γκουϊντέτι. Ο Μάγιο πασάρει κάθετα για τον Βας, που γυρίζει παράλληλα για τον Γκουιντέτι και ο Σουηδός δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει από τα δύο μέτρα.

Η Θέλτα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βας, η μπάλα αλλάζει πορεία στο κεφάλι του Μολέδο και ξεγελάει τον Στιλ, στο 89’.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο ήττες σε δύο παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ, παρά το γεγονός πως παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος και αξιοπρεπής.

ΘΕΛΤΑ (Μπερίσο): Σέρχιο, Μάγιο, Φοντάς, Ντίαζ, Χντεζ, Γκουϊντέτι, Ναράνχο, Γιόνι, Καμπράλ, Σένιε, Ρόσι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Ο Στιλ, Κουτρουμπής, Σάμπα, Μολέντο, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ, Κουλιμπαλί, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ