aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠληγωμένη είναι επικίνδυνη, τα αποδυτήρια και ο Ουζόχο

Πληγωμένη είναι επικίνδυνη, τα αποδυτήρια και ο Ουζόχο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα ήταν κομβικής σημασίας για την Ανόρθωση. Η βδομάδα που προηγήθηκε ήταν «κολασμένη» για την «Κυρία». Ο Γιούρχεν Στρέπελ ήταν στο «Αντώνης Καράς» και ζούσε με την… αβεβαιότητα, ο Ανδρέας Παντελή «έτρεχε» στη Ρωσία να πείσει τους Ρώσους να δεχθούν νέο διακανονισμό στην υπόθεση αποπληρωμής της μετεγγραφής του Ντούρις και ο χρόνος κυλούσε πολύ γρήγορα με τα περιθώρια ενίσχυσης να στενεύουν.

Ο αποκλεισμός από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο κύπελλο και η βαριά ήττα από την ΑΕΚ αύξησαν την μουρμούρα κατά πάντων και το ντέρμπι με την ομάδα της Λεμεσού έμοιαζε ως η μοναδική διέξοδος για ηρεμία.

Το πληγωμένο θεριό είναι πάντα πιο επικίνδυνο. Και η Ανόρθωση το απέδειξε. Έχουν αρκετούς λόγους να χαμογελάσουν στην ομάδα της Αμμοχώστου. Η δεύτερη νίκη επί του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα (όλες κι όλες τρεις μέτρησαν οι γαλάζιοι), η εκπληκτική εμφάνιση του Ουζόχο, η ενθαρρυντική παρουσία του Στεφανέλι και ο τσαμπουκάς των Ιωάννου, Αρτυματά, Εγγλέζου δίνουν ελπίδα.

Διαβάστε επίσης: Έντονος ο Στρέπελ: «Νομίζετε πως ξέρετε την αλήθεια, αλλά δεν είναι έτσι…»

Ο Νιγηριανός με… μισή προπόνηση υπερασπίστηκε την εστία της Ανόρθωσης και έμοιαζε ανίκητος. Ο 20χρονος πορτιέρε με άνεση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του έδειξε γιατί ήταν το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας στο Μουντιάλ.

Ο Στεφανέλι έχει χαρακτηριστικά εντελώς διαφορετικά από τους Ντούρις και Κατσαράβα κι έτσι λύνει τα χέρια του Στρέπελ προσφέροντας στοιχεία που απουσίαζαν από την γραμμή κρούσης της «Κυρίας», όπως η ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης: Oυζόχο: «Βρήκα μία οικογένεια, είχα πολλή ενέργεια»

Η Ανόρθωση έφτασε τους 30 βαθμούς, μείωσε στον έναν από την τέταρτη ΑΕΚ και περιμένει τα αποτελέσματα της ΑΕΚ (παίζει με την ΑΕΛ στο Τσίρειο) και της Νέας Σαλαμίνας (αντιμετωπίζει τη Δόξα στο Τσίρειο). Οι κυανόλευκοι αν σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους έχουν την ποιότητα για να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την τέταρτη θέση, η οποία ενδεχομένως να αποδειχθεί προνομιούχα στο τέλος της σεζόν.

Υ.Γ. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Φρανσίς Ουζόχο έκανε λόγο για οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια της Ανόρθωσης που τον εντυπωσίασε. Τα περί… κλικών που διαδίδονται μάλλον είναι στην σφαίρα της φαντασίας των ποδοσφαιρικών καφενείων ή δεν τα διέκρινε ο Νιγηριανός. Πάντως, ο Στρέπελ με τις επιλογές του στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Απόλλωνα έστειλε μηνύματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ