aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠίττας: «Εξαρτάται από εμάς η επόμενη μέρα»

Πίττας: «Εξαρτάται από εμάς η επόμενη μέρα»

Εάν ο κόσμος είναι πειθαρχημένος και σωστός, τότε θα μπορούμε να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία παρόλο που θα είναι δύσκολη, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Πάμπος Πίττας. Ο παλαίμαχος άσος του Απόλλωνα τόνισε ότι, εάν η μίνι προετοιμασία των ομάδων είναι στο περιθώριο που δίνει η ΟΥΕΦΑ γιατί να μη συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

«Όπως είναι εφικτό να επανεκκινήσουν όλα, είναι και δυνατό και για το ποδόσφαιρο. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε και να τηρούμε τους κανόνες της κυβέρνησης. Αν είμαστε πειθαρχημένοι και σωστοί μπορούμε να πάμε παρακάτω. Αν δεν είμαστε θα είναι πολύ δύσκολη και η επόμενη μέρα. Εξαρτάται από εμάς. Όσο πιο πειθαρχημένοι είμαστε τόσο πιο εύκολα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», ήταν η τοποθέτηση του Πίττα στον «Σούπερ Σπορ». Και συνέχισε αναφερόμενος για το πρωτάθλημα: «Πρέπει να υπάρχει διάθεση απ’ όλους. Από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τις διοικήσεις. Πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση για να τελειώσει το πρωτάθλημα στον αγωνιστικό χώρο».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην πορεία του Απόλλωνα. «Είχε ξεκινήσει με αρκετά καλή πορεία στην Ευρώπη. Μετά υπήρξε μια… κοιλιά που έφερε πίσω την ομάδα από τις φιλοδοξίες της. Είναι μέσα στους στόχους της και αν επανέλθουμε στη δράση, η ομάδα θα είναι εκεί για να διεκδικήσει ένα τρόπαιο», είπε. Όσον αφορά στη σεζόν και τι κρατά από την εικόνα του πρωταθλήματος, υπογράμμισε: «Για μένα είναι σημαντικό στη φετινή περίοδο το ανέβασμα της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης. Είναι πολύ σημαντικό στις 12 ομάδες να υπάρχουν 5-6 που να είναι ανταγωνιστικές. Μπορώ να πω και περισσότερες αφού χάθηκαν βαθμοί από τις μικρές ομάδες. Η διαφορά έχει σμικρύνει. Για ένα καλό πρωτάθλημα, θέλουμε καλές ομάδες. Φέτος, το πρωτάθλημά μας είναι πολύ καλό».

«Ο Ιωάννης δημιούργησε τον δικό του χαρακτήρα»

Ο Πάμπος Πίττας κλήθηκε να σχολιάσει και τον γιο του Ιωάννη. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν πατέρα να σχολιάζει το παιδί του. Το πιο σωστό είναι να γίνεται από τους άλλους», είπε και εάν είναι αυστηρός κριτής, τόνισε: «Αυστηρότατος. Του λέω την αλήθεια. Δεν είμαι από τους πατεράδες που θα του πω καλά λόγια για να νιώθει καλά. Είμαι ο πρώτος που θα τον ενημερώσει για το οτιδήποτε δεν πάει καλά. Το θέλει και ο ίδιος αυτό. Έτσι έμαθε από παιδί. Είναι πολύ σημαντικό να το αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά σε ένα παιχνίδι. Ο Ιωάννης είναι ένα παιδί που έχει αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στο ποδόσφαιρο. Προπονείται 5 ώρες την μέρα. Είναι σημαντικό να προσθέτει ώρες προπόνησης, πέραν αυτών που κάνει με την ομάδα».

Ο Ιωάννης κουβαλά το βαρύ όνομα Πίττας. Πόσο δύσκολο είναι αυτό; «Είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Δυστυχώς ακούμε πάρα πολλά. Και ο ίδιος ήθελε να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση. Υπήρχαν και περιπτώσεις που τον άκουσα να λέει “Εγώ είμαι ο Ιωάννης Πίττας”. Είναι σημαντικό αυτό. Έχει δημιουργήσει τον δικό του χαρακτήρα», απάντησε. Ο Πάμπος Πίττας είπε ακόμη ότι, υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο, «φτάνει να τους δουλέψουμε σωστά». Καταλήγοντας, είπε ότι η πανδημία «είναι ένα καμπανάκι που θα μας ξυπνήσει για να αξιοποιήσουμε και δικά μας παιδιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ